Torhoutse goochelaar oogst succes in ‘Belgium's Got Talent’

“Het was mijn zoontje Arnaud van zes die mij deed beloven om deel te nemen”

“Het was mijn zoontje Arnaud van zes  die mij deed beloven om deel te nemen”

Kurt riep voor zijn act de hulp in van An Lemmens en Stan Van Samang. Foto: VTM

Torhout -

Goochelaar Kurt ‘Katana’ Huberecht oogstte vrijdag vier ja's van de jury van het tv-programma ‘Belgium's Got Talent’ op VTM. De voormalige cafébaas verblufte het publiek met enkele spelkaarten, muntstukken en een ijsemmer. “Dit is onbetaalbare reclame”, lacht Kurt.

Torhoutenaar Kurt Huberecht (50), beter bekend onder zijn artiestennaam Kurt Katana, raakte als kind al gebeten door de goochelmicrobe. Toen zijn ouders nog hun café Tinnenburg aan het Conscienceplein in Torhout open hielden, gaf hij er als jonge knaap al kleine goochelshows.

“Ik kreeg als kind een goocheldoos en ben nooit gestopt ermee te spelen”, lacht Kurt. “'De passie voor het goochelen is nooit meer weggegaan maar het duurde nog tot mijn 28ste voor ik er ook beroepshalve mee aan de slag ging. Ik was toen al tien jaar actief als dj en de combinatie met goochelen leek mij ideaal. Tegenwoordig word ik vaak als dj én als goochelaar tezelfdertijd geboekt. Op een trouwfeest bijvoorbeeld amuseer ik het publiek aan tafel met close-up goocheltrucs en tijdens het dansfeest draai ik de plaatjes.”

Afgelopen vrijdag nam Kurt deel aan de eerste aflevering van ‘Belgium's Got Talent’ op VTM. Zijn trucs met spelkaarten, een ijsemmer en enkele munten wisten alle vier de juryleden te overtuigen. Waarom hij als gevestigde waarde toch deelnam aan de talentenjacht? “Ik werd in het verleden al vaker gevraagd door de makers van het programma om deel te nemen”, gaat Kurt verder. “Maar ik had toen nog mijn café Place Magique in Torhout en zag dat niet zitten. Maar uiteindelijk heeft mijn zesjarig zoontje Arnaud mij toch weten te overhalen. Hij is een grote fan van het programma en hij deed mij beloven om eens mee te doen. Maar uiteraard is zo'n televisie-optreden ook onbetaalbare reclame voor een artiest. Ik had zaterdag een show in Limburg en de mensen herkenden mij meteen, en namen zelfs selfies met mij. Onvoorstelbaar.”

Voor zijn close-up goochelact vroeg Kurt de assistentie van juryleden An Lemmens en Stan Van Samang. Kurt beseft dat dit risico's inhield. “Ze konden de act immers niet zelf zien en ik kon afgaan als een gieter. Maar gelukkig is dat laatste niet gebeurd. Ik was al van 's ochtends in de studio en was aanvankelijk bijzonder zenuwachtig. Maar in de loop van de dag ebden de zenuwen weg en toen ik het podium betrad, was ik volmaakt rustig.”

Of we hem nog terugzien in het programma weet Kurt nog niet. “Ik ben bijzonder tevreden over mijn prestatie en hoop dat ik doorstoot naar de liveshows. Ik heb al een nieuwe, totaal andere act in gedachten. Maar vier ja's krijgen tijdens de auditie is nog geen garantie. Mocht ik niet geselecteerd raken, betekent dat voor mij geen ramp. De mensen hebben me gezien en weten dat ik besta. Dat is het voornaamste. En de beelden van mijn deelname vormen op zich het mooiste visitekaartje dat ik mij kan indenken. Het filmpje wordt de blikvanger op mijn website en Facebookpagina.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio