Belgische stripheld krijgt tv-reeks “zoals Game of Thrones”

Belgische stripheld krijgt tv-reeks “zoals Game of Thrones”

Thorgal. Foto: *

Er komt een tv-reeks over Thorgal, een van de populairste stripseries in ons land. De Oscarwinnende regisseur Florian Henckel von Donnersmarck zal de bewerking voor zijn rekening nemen, meldt Hollywood Reporter.

Het nieuwe project van de regisseur, die een Oscar won voor de film The Lives of Others, is geen film, maar een tv-reeks. Over een van onze nationale trotsen dan nog: de Duitser gaat een tv-serie maken over Thorgal, een beeldroman van de hand van de Belgische scenarist Jean Van Hamme en de Poolse tekenaar Grzegorz Rosinski.

De strip gaat over een mysterieuze krijger die opgevoed werd door vikingen. De thema’s van de verhalen variëren sterk naargelang het album: van Noordse mythologie over fantasy tot sciencefiction. Het eerste verhaal verscheen in 1977 (in het weekblad Tintin), ondertussen bevat de stripsaga tientallen albums en is het een van de meest populaire reeksen in ons land. In totaal werd Thorgal - uitgegeven door Le Lombard - in achttien talen vertaald en werden er meer dan veertien miljoen exemplaren van de strips verkocht.

Donnersmarck heeft nu bevestigd dat hij er een tv-serie van zal maken. “Ik hou van Thorgal sinds ik als tiener in Brussel woonde. Ik stond uren aan te schuiven aan de boekhandel telkens er een nieuw album uitgebracht werd”, aldus de Duitser. “Elk verhaal was het wachten waard. Ik ben dan ook verheugd dat Van Hamme, Rosinski en Le Lombard beslist hebben om ons hun schat toe te vertrouwen. De verhalen zijn zo goed, het is nu aan ons om die ook krachtig genoeg over te brengen op het scherm.”

Wanneer de prestigieuze serie precies te zien zal zijn, kon de regisseur van onder meer ook The Tourist (met Angelina Jolie en Johnny Depp) nog niet zeggen. Al wordt verwacht dat de serie veel gelijkenissen zal hebben met absolute blockbusters als Game of Thrones en Vikings.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees