Dit is de enige Vlaming op de prestigieuze chocoladebeurs in Parijs

Dit is de enige Vlaming op de prestigieuze chocoladebeurs in Parijs

Willy Desmet begon in 1986 in zijn garage met het maken van chocolade. Vandaag telt zijn bedrijf acht personeelsleden. Foto: pma

Anzegem -

Chocolaterie Montserrat uit Ingooigem is als enige Vlaamse chocolatier uitgenodigd op het wereldberoemde Salon du Chocolat in Parijs. “We pakken uit met chocolade op basis van kokosbloesemsuiker.”

Van 28 oktober tot en met 1 november is er het Salon du Chocolat in Parijs. Deze wereldbekende beurs is onder meer bekend van zijn defilé met kledij van chocolade. Montserrat uit Ingooigem, deelgemeente van Anzegem, is erbij als enige Vlaamse chocolatier.

“Je moet je kandidaat stellen om te mogen deelnemen”, zegt zaakvoerder en stichter Willy Desmet. “Je wordt enkel uitgekozen als je iets speciaals hebt. Het Salon du Chocolat is het belangrijkste internationale evenement in onze sector. Het is een uitwisselingsplatform tussen internationale professionals wereldwijd, een ontmoetingsplaats voor topchocolatiers.”

De beurs staat ook open voor de consument. “Zo kan iedereen proeven van de lekkernijen”, zegt Desmet. “Alle aspecten van chocolade maken komen aanbod. Naast de chocolade en de cacaoboon staan ook kunst, mode, muziek en dans centraal.”

Op de chocoladebeurs wil Willy Desmet vooral de WILOCO chocolade promoten. “Dat is het product waarmee we ons onderscheiden van de andere chocolatiers”, zegt hij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees