Dit wil niemand in zijn flesje cola vinden

Zelzate -

Een moeder van twee jonge kinderen uit Zelzate is nog altijd onder de indruk van wat ze dinsdag aantrof in een fles Freeway Cola van warenhuis Lidl.

In het flesje van een halve liter zat iets wat het meest op een klein dood diertje lijkt.

“Zowel mijn kind van zes als van twee jaar dronken van het flesje. Plots zei een van hen dat ze iets raars voelden als ze uit het flesje dronken. Ik goot de inhoud uit en kan nog altijd niet geloven wat ik toen zag. Ik denk dat het een diertje is. Het heeft in ieder geval een oog en een mondopening.”

“Op het eerste gezicht lijkt het op een vis, maar het hoort alleszins niet thuis in een flesje cola”, zegt ze.

Naar labo

Haar kinderen waren uiteraard onder de indruk van de gebeurtenis en de vrouw nam dan ook geen enkel risico. Ze ging met de kinderen én het diertje naar de dokter. Die nam het diertje in beslag en liet het oppikken voor een onderzoek in het labo.

“Want je weet natuurlijk nooit welke bacteriën zo'n dier kan verspreiden.”

De vrouw nam ook onmiddellijk contact op met warenhuis Lidl. Freeway is het huismerk van de Duitse keten en de vrouw kocht het flesje ook gewoon in de plaatselijke winkel.

“Ik heb verschillende mails verstuurd en heb ook enkele keren gebeld. Ze beloofden mij verder te helpen, maar een oplossing hadden ze nog niet. Ik overweeg om een schadevergoeding te vragen, want dit was toch een bijzonder angstaanjagende ervaring voor zowel mijn kinderen als mezelf.”

Lidl onderzoekt de zaak, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. "We hebben al contact opgenomen met de klant en bekijken met haar de zaak verder."

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees