Drie op drie levert België plaats in halve finales op EK korfbal op

Drie op drie levert België plaats in halve finales op EK korfbal op

Foto: BELGA

De Belgische nationale korfbalploeg heeft dinsdag op het Europees kampioenschap in het Nederlandse Dordrecht zijn derde wedstrijd op rij gewonnen. De groepswedstrijd tegen Polen eindigde op 33-10 in het voordeel van de Belgen, die met nog één speeldag voor de boeg al zeker zijn van een plaats in de halve finales.

Katleen Verlaak (7), Zahra Verhoeven (5), Christoph Hellemans (5), Julie Caluwé (5) Nikki Schilders (2), David Peeters (2), Yve van Harneveldt (2), Shiara Driesen (2), Nick Janssens (1), Jesse De Bremaeker (1) en Patty Peeters (1) zorgden voor de Belgische punten.

Zaterdag wonnen de Belgen al met 22-14 van Engeland, zondag waren ze met 25-14 te sterk voor Portugal. Woensdag geven ze Tsjechië nog partij.

De eerste twee van de groep spelen vrijdag de halve finales. De finale staat zondag op het programma. De vorige vijf EK’s veroverde België telkens een medaille: brons in 2002, zilver in 1998, 2006, 2010 en 2014. Het goud was vijf keer op rij voor Nederland.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.