Mode

TREND. Stoere tartanruiten in subtiele kleuren

TREND. Stoere tartanruiten in subtiele kleuren

Foto: Catwalkpictures

De wollen, geruite stof met zijn roots in de Schotse Hooglanden is quasi elk seizoen opnieuw van de partij. Dit najaar valt de tartanruit echter niet te associëren met brave schoolmeisjes of overzeese aristocraten, want in combinatie met stoere bikerboots en subtiele kleurschema's zijn ze het ideale recept voor een stoere winteroutfit.

De tartanprint bedekt dit najaar lange mantels, knielange rokken, ruimvallende hemden en baggy pants. Nooit eerder was de Schotse ruit zo alomtegenwoordig op de catwalks van Parijs, Milaan, New York en Londen. Ontwerpers zoals Balenciaga, Calvin Klein (foto rechts), Dolce & Gabbana en Etro (foto links) lijken wel allemaal voor subtiele kleurenschema's in voornamelijk grijstinten te kiezen. Ze draperen verschillende laagjes tartanstof over elkaar en werken af met stoere accessoires.

Celebrities zoals Gigi Hadid, Gwen Stefani en Jordann Dunn kiezen voor klassiekers. Gwen Stefani (foto links) voegt wat extra pit toe aan haar eeuwige grungestijl met een roodgeblokt hemd, Gigi Hadid (foto midden) zet haar benen in de kijker met een skinny met ruitjes en Jordaun Dunn (foto rechts) verschijnt in Milaan met niet meer om het lijf dan een vastgeknoopt hemd met tartanprint rond haar middel dat dienst doet als rokje.

Hoe draag je het zelf?

- Ruimvallende jurken of knielange rokken met ruitjes vervangen de korte rokjes of nauwaansluitende jurkjes met plooitjes die enkele seizoenen terug zo populair waren. De schattige schoolmeisjeslook is definitief out.

- Het geruite overhemd is een klassieker, waarmee je met gemak een stoere outfit creëert. Draag het overhemd (ongeknoopt) met een onopvallend bovenstuk eronder en werk af met een skinny, bikerboots en een lederen bikerjasje. Een ruimvallend overhemd zoals je ze nu veelvuldig vindt in de winkel past ook wonderwel op een skinny, maar bovenop een kort rokje zijn ze stoer én supervrouwelijk.

- Ook geruite broeken zijn immens populair. Werk je outfit verder af met eenvoudige basics, zoals een mooie monochrome trui, blazer of overhemdje.

- Een eenvoudige outfit opsmukken, dat kan met accessoires met ruitjesprint. Kies voor dikke, rweelderige sjalen die je over je winterjas kan draperen voor een optimaal resultaat.

 

Shopping? Ruimvallende broek in bruine en blauwe tinten - € 39,95 - Zara, ruimvallend hemd in zwart en wit - € 29,99 - H&M, jurk met strik in zwart en wit - € 29,95 - Zara, sjaal - € 16,95 - Vero Moda, wintermantel in blauwe en donkerrode tinten - € 69,99 - New Look, ruimvallende grijze jurk - € 49,99 - Mango - ruimvallend hemd in donkerrode tinten - € 39,99 - Zara

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees