Beauty

De beste dagcrème kost slechts 2,48 euro

De beste dagcrème kost slechts 2,48 euro

Foto: sst

Je hoeft niet altijd schoonheidsproducten te kopen bij de apotheker of de parfumerie. Dat blijkt uit een test van Testaankoop. De consumentenvereniging testte vijftien hydraterende dagcrèmes en daaruit blijkt dat de duurste crèmes niet noodzakelijk de beste zijn. Integendeel zelfs.

"Voor een degelijke hydraterende crème hoeft u niet naar de apotheek of de parfumerie te gaan. In de supermarkt vindt u verschillende producten die veel goedkoper en even effectief zijn." Dat staat te lezen in een artikel over hydraterende crèmes in Test Gezondheid, het magazine van de consumentenorganisatie. 

Testaankoop selecteerde voor het onderzoek vijftien courante hydraterende dagcrèmes voor een normale of droge huid. Dertig vrouwen testten ieder product gedurende vier weken tweemaal per dag uit. Om iedere vorm van herkenning uit te sluiten, werd de test blind uitgevoerd: alle crèmes werden in eenzelfde soort wit potje gepresenteerd. Test Aankoop peilde bij het panel naar aspecten zoals textuur, geur, absorptie en vettigheid.

Een hogere prijs gaf bij de geteste crèmes geen garantie op een betere hydratatie. Integendeel. De goedkoopste crème - de Hydro dagcrème van Kruidvat die 2,48 kost - werd uitgeroepen tot 'Beste van de Test.' De duurste crème, The Moisturizing Gel Cream van La Mer die met zijn 220,83 euro bijna meer honderd keer duurder is dan het goedkoopste potje, hydrateerde slechts matig. Ook de exemplaren van meer dan twintig euro zouden de huid niet beter hydrateren dan het exemplaar dat 2,48 euro kost.

Het testpanel gaf ook nog aan dat ze bij geen enkele hydraterende crème een zeer goed gehydrateerd gevoel hadden. Ondanks de uiteenlopende prijzen waren er geen grote verschillen qua appreciatie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees