Boezemvriendinnen kregen op rondreis in Azië het idee voor een eigen modelabel

Jong, creatief en al 150 kasjmier jassen van eigen makelij verkocht

Jong, creatief en al 150 kasjmier jassen van eigen makelij verkocht

Alicia en Audrey broeden intussen op een mannencollectie ook. Foto: jve

Knokke-Heist -

In de categorie jong en creatief blinken de Knokse Audrey Joris (23) en haar boezemvrienden Alicia Meus (25) momenteel uit. Het duo lanceerde hun eigen modelabel AliciaAudrey met een collectie tweezijdige damesjassen vervaardigd uit kasjmier, waarvan er momenteel al 150 stuks over de toonbank gingen. “Er komt ook een mannencollectie aan.”

Ze zijn nog maar twintigers, maar Audrey Joris (23) en Alicia Meus (25) namen nu al een vliegende start met hun nieuw modelabel ‘AliciaAudrey’ dat voorlopig bestaat uit jassen met kasjmier. Audrey - een Knokse - en haar boezemvriendin Alicia uit Antwerpen maakten tijdens de zomer van 2015 de eerste plannen voor hun modelabel, en amper 6 maanden later lagen hun eerste damesjassen al in de winkel.

Het idee voor hun ‘business project’ kregen ze in Azië, waar ze een tijdlang rond trokken en allebei ook even studeerden. “En vanaf toen ging het snel”, zegt het duo. “Ter plaatse vonden we een opportuniteit en wat later lieten een eerste kleine oplage naar België vliegen om de eerste reacties te zien. Die waren overwegend positief, en tegen Kerstmis 2015 lag onze eerste collectie in de winkels.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio