Kansarmoede meer dan verdubbeld: “Tijd om in te grijpen”

Kansarmoede meer dan verdubbeld: “Tijd om in te grijpen”

Hulporganisatie De Tondeldoos deelt regelmatig soep en boterhammen uit aan inwoners. “We laten niemand in de kou staan.” Foto: svl

Dendermonde -

De armoede neemt drastisch toe in Dendermonde. Ten opzichte van vijf jaar geleden worden meer dan dubbel zoveel kinderen in een kansarm gezin geboren. Hulporganisaties zoals De Tondeldoos springen bij waar mogelijk. “Het is tijd om in te grijpen.”

Het was Laurens Hofman (Open VLD) die de problematiek tijdens de laatste gemeenteraad op tafel gooide. “De kansarmoede-index, opgesteld door Kind en Gezin, geeft het percentage van geboorten in kansarme gezinnen weer. De cijfers wijzen op een fundamenteel probleem in onze stad”, zegt hij. “Kansarmoede is in Dendermonde sinds 2011 explosief gestegen. Waar ze in 2011 op 3,7 procent lag, verhoogde ze in 2014 tot 9,7 procent. Vorig jaar zou de kansarmoede gedaald zijn naar 9 procent, maar dat cijfer is nog niet beschikbaar. De stijging is in Dendermonde veel explosiever dan het gemiddelde voor het Vlaams Gewest en de cluster van middelgrote steden. Het is tijd om in te grijpen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio