Welkom in de Startersfabriek: “Kom binnen met een idee, wandel buiten met een bedrijf”

Welkom in de Startersfabriek: “Kom binnen met een idee, wandel buiten met een bedrijf”

Startersfabriek-manager Olivier De Cock (l.) met schepen Mathias De Clercq: “We willen nog meer mensen over de streep trekken.” Foto: dvh

Gent -

Anderhalf miljoen euro. Zo veel investeert Gent in de ‘Startersfabriek’ om nog meer jongeren aan het ondernemen te krijgen. Het nieuwe platform wil alle initiatieven voor starters bundelen. “Eerst virtueel, maar zo snel ­mogelijk in het Winter­circus”, zegt schepen ­Mathias De Clercq.

“De stad met de meeste starters heeft de toekomst in handen.” Een boutade, maar schepen Mathias De Clercq (Open VLD) gelooft er keihard in. “De cijfers liegen niet: de afgelopen jaren kwamen er telkens ongeveer 2.500 ondernemers bij. We hebben de hoogste oprichtingsratio van Vlaanderen, Antwerpen inbegrepen. De gespecialiseerde pers vergelijkt Gent op dat vlak met steden als Barcelona en Milaan.”

Starters en ondernemers zijn volgens de economieschepen van levensbelang voor een stad. “We zijn trots op onze haven met al die internationale spelers. Maar we moeten onze economie ook in de breedte sterker maken: met kmo’s en starters.”

De Stad heeft nu al een doorgedreven startersbeleid. “Maar onze honger is nog niet gestild”, zegt De Clercq.

INFO

www.stad.gent, zoek op ‘startersfabriek’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees