DE OFFERTE. Wat kost een rolluik?

DE OFFERTE. Wat kost een rolluik?

Foto: Harol

Bij zowel nieuwbouw als renovatie kiezen heel wat (ver)bouwers voor rolluiken als aanvulling op hun buitenschrijnwerk. Rolluiken hebben dan ook tal van voordelen. Ze houden de zon buiten, zorgen voor verduistering en hebben een isolerende functie. Maar wat kost een rolluik? Gert Dreesen van Harol helpt op ons weg.

“Er bestaan drie soorten rolluiken: een voorzetrolluik wordt op de gevel geplaatst, bij een opbouwrolluik vormen het raam en de rolluikkast één geheel en bij een inbouwrolluik bevinden de rolluiken zich in de uitsparing boven de raamopening. De twee eerste kosten meer dan een inbouwrolluik omdat ze voorzien zijn van kast.”

“Rolluiken heb je meestal in pvc en aluminium. Hout wordt amper nog gebruikt. Pvc is goedkoper dan aluminium. Geautomatiseerde rolluiken zijn voorzien van motor, daarvoor reken je op een meerprijs. Terwijl voorzetrolluiken geen isolatie behoeven, is dat wel aan te raden voor op- en inbouwrolluiken. Soms zit dit al in de prijs, in andere gevallen reken je op een meerkost.”

Voorzet- en opbouwrolluiken zijn vooral interessant bij renovaties. Hiervoor mag je beginnen tellen vanaf zo’n 224 euro voor een manueel exemplaar in pvc (150 x 150 cm). Geautomatiseerd en in aluminium kost dezelfde rolluik je 505 euro.”

“Bij nieuwbouw zijn vooral inbouwrolluiken erg in trek. Voor een manuele inbouwrolluik in pvc ben je 166 euro (240 x 200) kwijt, geautomatiseerd kost deze je 418 euro. In aluminium ligt de prijs pakweg 100 euro hoger. Voor speciale kleuren en opties komt daar nog een meerprijs bovenop.”

Deze richtprijzen zijn exclusief btw en plaatsingskosten en zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over rolluiken. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees