Boetseerclub boos omdat ze geen nieuw lokaal krijgen

Boetseerclub boos omdat ze geen nieuw lokaal krijgen

De gemeenteraadsleden kregen bij aanvang van de gemeenteraad een baksteen. Foto: eva

Deerlijk -

Voor de gemeenteraad hield boetseerclub Terra een protestactie omdat ze een vrijgekomen lokaal niet kregen. “Nu moeten we nieuwe leden blijven weigeren”, zucht voorzitter André Dewaele. “Al vijf jaar zijn we vragende partij voor een nieuwe locatie.”

De gemeenteraadsleden van Deerlijk kregen donderdagavond voorafgaand aan de gemeenteraad een baksteen met het opschrift “Waarom?”. Daarmee wilde boetseerclub Terra hun ongenoegen laten blijken omdat ze een vrijgekomen lokaal niet kregen. Bij hun vraag naar een nieuwe locatie hadden ze de steun gekregen van drie adviesraden waaronder de Cultuurraad. Het gemeentebestuur besliste echter om het voormalige KLJ-lokaal in de Hoogstraat te geven aan de jongerenwerking 13Plus.

Een beslissing die niet alleen bij boetseerclub Terra maar ook bij verschillende gemeentelijke adviesraden in slechte aarde is gevallen. Dat werd benadrukt met de baksteenactie. “Hun beslissing ligt als een baksteen op onze maag”, zegt André Dewaele, voorzitter en oprichter van boetseerclub Terra. “Niet alleen bij ons, maar ook bij de adviesraden. Adviezen worden in de wind geslagen. Daarom onder impuls van voorzitter van de cultuurraad, Bernard Verschuere hebben we een ludieke actie opgezet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio