Ondoorzichtige geluidsschermen in achtertuin zetten kwaad bloed

Ondoorzichtige geluidsschermen in achtertuin zetten kwaad bloed

Buurtbewoners Martine, Victor, Marie-Therese en Nicole vrezen dat de wanden alle licht zullen wegnemen. Foto: rdb

Machelen / Diegem -

Achter de tuinen van een vijftal woningen in de Koning Boudewijnlaan komen geluidsschermen om het lawaai van het nieuwe verkeersknooppunt af te schermen. Maar het lijkt er op dat de wanden alle zonlicht aan de woningen zullen wegnemen.

De buurtbewoners van de Koning Boudewijnlaan schrokken zich de afgelopen weken een hoedje toen ze de pijlers voor de toekomstige geluidsmuren zagen opdoemen.

“Op een plan ziet dat er natuurlijk helemaal anders uit ”, zegt bewoner Victor Angillis. “De informatie was incompleet. Hadden we geweten dat die muur zo hoog zou komen, hadden we wel een klacht ingediend. We wisten ook niet dat die wand zo dicht bij onze terrassen zou komen. Het hele uitzicht wordt daardoor verpest. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

De buren vragen nu glazen panelen, om toch wat zonlicht in hun tuinen te behouden. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft echter andere plannen. “In plaats van betonnen wanden kiezen we voor houten exemplaren. Doorschijnende wanden zijn geen alternatief. Dat wordt enerzijds zeer snel vuil en anderzijds reflecteert dat het geluid in plaats van het te absorberen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio