VIDEO. Dieven viseren opnieuw elektrozaak

Deerlijk -

Amper een jaar na de vorige ramkraak hebben dieven in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw proberen inbreken bij elektrozaak MCnudde. Deze keer geraakten ze niet binnen, maar de zaakvoerder overweegt wel nog meer camera's te plaatsen.

Maandag 12 oktober 2015: vijf gemaskerde mannen plegen om 2.45 uur 's nachts een raid op elektrozaak MCnudde op de Belgiek. Ze rijden in op de vitrine van de elektrozaak, worden afgeschrikt doordat de winkel met rook wordt gevuld dankzij het alarmsysteem maar kunnen wel nog voor 10.000 euro buit maken. Onder meer enkele dure televisietoestellen van het merk Samsung verdwenen.

Iets meer dan een jaar later, op vrijdag 28 oktober 2016 om 00.30 uur vinden dieven opnieuw de weg naar de winkel van dj Michiel Cnudde. Twee mannen parkeren hun wagen in de vlakbij gelegen Olekenbosstraat en wandelen te voet naar de winkel waar ze langs een zij ingang willen toeslaan. “Op camerabeelden zie je hoe de mannen eerst in een hoop oud papier op zoek gaan naar bruikbare dingen. Precies alsof ik volle dozen met bijvoorbeeld nog gsm's in, zou weggooien”, zegt zaakvoerder Michiel Cnudde (34) uit Vichte. “Uiteindelijk probeerden ze een gat te maken in een zijmuur. Maar ze hadden pech: want achter die muur staat een valse wand en daartegen staat heel veel materiaal. Toen ze merkten dat ze via dat gat geen toegang zouden krijgen tot de winkel, zijn ze afgedropen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio