Voetbal3de provinciale - Peter PiensCercle Melle

“Afscheid nemen in schoonheid”

Melle -

Eind dit seizoen gaan de wegen van Cercle en hoofdtrainer Peter Piens uit elkaar.

“Na de wedstrijd op VSV Gent kreeg ik dat via via te horen”, zegt trainer Peter Piens. “Het was een klap waarvan ik echt niet goed was. Ik zat er verslagen bij en moest even alles op een rij zetten. De 0 op 6 tegen Zaffelare en Lochristi B past in het plaatje. Mijn coaching was in die wedstrijden niet zoals het hoort en daarvoor draag ik de verantwoordelijkheid. Deze week heb ik opnieuw de spirit gevonden om er vol tegenaan te gaan. Met deze ploeg maakte ik veel mooie momenten mee en dus is in schoonheid eindigen een uitdaging.”

Cercle Melle kreeg tikken de voorbije weken, maar dat kan ook gezegd worden van FC Heusden. De trainerswissel zorgde in Heusden even voor een heropflakkering, maar na de uppercut van HT Zwijnaarde is er nog veel werk aan de winkel voor trainer Benny Bontinck.

“We hebben alle twee nood aan puntengewin. Een derby, zeker op zaterdagavond, is altijd speciaal. Ik hoop dat mijn spelers zich nog eens van hun beste zijde laten zien. Ik zal coachen met evenveel vuur als vroeger. Een goed gesprek thuis en ook met collega's op het werk hebben me gesterkt. Ik zal me herpakken en daar zal Cercle de vruchten van plukken. Slagen we erin om Heusden met lege handen terug te sturen, dan is de kans groot dat we nog eens een feestje bouwen zoals in de goede oude tijd. In 2000 streek ik hier neer en sinds die dag is er al heel veel gebeurd. Op basis van mijn gepresteerde werk had ik op iets meer openheid en een betere communicatie gerekend. Voor mijn spelers ga ik door het vuur.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio