Voetbal1ste provinciale - Sandy CasierisE. Elene-Grotenberge A

“Ik haat verliezen”

Zottegem -

Nadat E. Elene-Grotenberge tegen SK Lochristi propaganda voor het voetbal maakte, staat het nu voor twee toppers op verplaatsing. Zondag speelt het op het verrassende Kemzeke en de week nadien op coleider Zelzate.

De top wenkt voor EEG, maar de voorbije weken was er wel een groot contrast tussen EEG thuis en op verplaatsing.

“Voorlopig is dat nog niet hetzelfde”, geeft trainer Sandy Casieris, die ook niet meteen een verklaring heeft voor deze twee gedaantes, toe. “Ons kunstgrasveld thuis heeft daar zeker iets mee te maken, maar het is nog geen obsessie. Wij staan nu voor twee heel moeilijke uitwedstrijden tegen op papier betere ploegen dan Aalter en Bambrugge, zonder afbreuk te doen aan deze ploegen. Toch zal er volgens mij nu beter gevoetbald worden en daar moeten wij toch iets tegenover kunnen stellen.”

“In mijn wedstrijdvoorbereiding tegen Lochristi had ik mijn spelers gewezen op de mogelijkheid van een 0 op 9. Nochtans was en is mijn ambitie een 9 op 9. Op dat vlak zijn wij dus goed vertrokken. Op die manier zouden wij niet alleen twee rechtstreekse concurrenten verslaan, maar ook een goede zaak in het klassement doen”, weet de trainer, die Kemzeke wel vooraan had verwacht.

“Ik zag ze al een paar keer aan het werk. Dit is niet meer het Kemzeke van vorig seizoen. Met de inbreng van zes spelers uit nationale zijn zij er technisch op vooruitgegaan. Hun plaats in de top 5 is dan ook geen toeval en de recente 1 op 6 tegen Lochristi en Zelzate was niet echt verdiend. Het wordt dus een heel moeilijke verplaatsing. Maar ik ga altijd om te winnen, want ik haat verliezen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio