Lommelcoach Walter Meeuws: “Lierse heeft zijn zaakjes goed voor elkaar”

Lommelcoach Walter Meeuws: “Lierse heeft zijn zaakjes goed voor elkaar”

Walter Meeuws amuseert zich op training bij Lommel. Foto: Dick Demey

Walter Meeuws opent bij zijn nieuwe club Lommel met een bezoek aan zijn ex-werkgever Lierse. De 65-jarige Gierlenaar kijkt ernaar uit. “Lierse heeft zijn zaakjes weer goed voor elkaar, Eric Van Meir verricht prima werk.”

Je debuteert zondag op Lierse, de titelfavoriet en een ex-club van jou.

Walter Meeuws: “Ik heb wel meerdere ex-clubs (lacht). Tom Vandervee heeft deze wedstrijd voorbereid en doet zondag de coaching. Ik ga in de dug-out zitten om eventueel advies te geven. Lierse heeft zijn zaken weer goed voor mekaar. Eric Van Meir verricht prima werk. De ploeg bestaat nu uit een mix van Belgische degelijkheid en fijnbesnaarde flitsenvoetballers. We zullen zien wat we daar tegenover kunnen stellen.”

Toen je in 2011 een zwaar busongeval had, trainde je de Egyptische zusterclub van Lierse, Wadi Degla. Daarna bleef het lang stil. Je zou problemen gehad hebben met Maged Samy, die een terugkeer naar Lierse in de weg stond.

“De onenigheid had met de afwikkeling van mijn contract te maken, maar dat is onbelangrijk. Ik woonde zelfs naast de ouders van Maged Samy, schitterende mensen. Mijn naam werd af en toe nog aan Lierse gelinkt, maar het is er nooit van gekomen. In 2014 kon ik wel naar twee goede Egyptische clubs, maar ik was toen net opnieuw geopereerd, aan littekenweefsel in de buikwand. De specialist verbood het mij. En als je één keer neen zegt in die landen, dan vragen ze je niet meer. Op andere aanbiedingen ben ik nooit ingegaan, omdat ik er niet echt in geloofde. En dat doe ik nu wel, hier in Lommel.”

Jouw aanstelling bij Lommel was een verrassing.

“Toen ik door Sem Franssen gecontacteerd werd, was ik net op familiebezoek bij mijn zoon in Dubai. Sem sprak over de huidige situatie en over de sportieve visie van de club. Het was een project dat me aanstond. Een tweede gesprek met Tom Van Imschoot bevestigde dat goede gevoel. Dat ik me de eerste tien dagen nog niet kon vrijmaken, bleek geen enkel probleem. Mijn contract loopt tot het einde van dit seizoen. Eind mei evalueren we of de mayonaise gepakt heeft.”

Wat hoop jij met Lommel te bereiken?

“Het zijn nog acht wedstrijden tot aan de winterstop. Dan moeten we weer in het peloton postgevat hebben. Ik ken het DNA van deze club nog goed: we moeten een knokkersmentaliteit tonen. Kan het met goed voetbal, dan doen we dat. We moeten weer stabiliteit vinden. Ik ben ook heel blij dat Tom Vandervee mijn T2 is. Hij is een van de redenen dat ik teruggekeerd ben.”

Sommige spelers, zeker de Nederlanders, hebben amper van Walter Meeuws gehoord.

“Natuurlijk kennen die me niet. Toen ik stopte met voetballen, zat de oudste speler van mijn selectie nog in de pampers (lacht).”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio