Nick Nuyens richt een nieuwe wielerploeg op met wereldkampioen Wout van Aert

Nick Nuyens richt een nieuwe wielerploeg op met wereldkampioen Wout van Aert

Foto: Belga

Nick Nuyens en Chris Compagnie hebben een pro-continentaal team opgericht, waarbij Veranda’s Willems de hoofdsponsor blijft op de weg en Crelan hoofdsponsor is in het veld. Dat is goed nieuws voor wereldkampioen Wout van Aert: hij blijft focussen op het veldrijden, met een nog betere professionele omkadering, maar kan ook proeven van enkele interessante wegwedstrijden.

Het nieuwe project rond Wout van Aert en oud-wielrenner Nick Nuyens ging al een tijdje over de lippen in wielerland en is dinsdag met een persbericht ook officieel op gang getrapt. Kopman is Wout van Aert, die nog drie veldrijders rond zich krijgt. Timothy Dupont is het uithangbord voor het team op de weg.

Nick Nuyens, Sportief Manager Veranda’s Willems - Crelan is tevreden: “ Dankzij deze twee stevige partners met een hart voor het wielrennen hebben we dit unieke project kunnen uitbouwen. Uniek omdat we als enige ploeg in het professionele wielrennen een heel jaar rond actief kunnen zijn op het hoogste niveau. Uniek ook omdat we met twee verschillende outfits zullen rijden. Enerzijds krijgen de veldrijders de gelegenheid om zich voor te bereiden op een hoger niveau, wat zich ongetwijfeld zal vertalen in meer power tijdens het veldritseizoen. Anderzijds krijgen jonge talenten de kans zich in een professionele omgeving rustig verder te ontwikkelen op de weg, waarbij aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het wielrennen.”

Wout Van Aert zal dus ook af en toe op de weg te zien zijn. “Ik ben bijzonder verheugd dat de bank Crelan wil meewerken aan de uitbouw van mijn professionele wielercarrière. Crelan betekent voor mij intussen veel meer dan een sponsor. Crelan is een partner die mij steunt en een hart heeft voor de sport. Het is fijn om op die manier samen te werken. Vanaf 1 januari treed ik ook toe tot de nieuwe wielerploeg van Veranda’s Willems en Crelan. Ik hoop daar eveneens mijn steentje te kunnen bijdragen tot het succes van deze nieuwe pro-continentale ploeg. Ik heb er alleszins enorm veel goesting in.”

Nick Nuyens: “Wout Van Aert krijgt in de veldritkern drie ploegmaats aan zijn zijde, meer bepaald Tim Merlier, Stan Godrie en de jonge Jappe Jaspers. Niels Albert zal onze crossers dagdagelijks met al zijn expertise bij staan.” De focus van Wout van Aert blijft wel bij het veldrijden: “De pro-continentale status van het team biedt Van Aert enkel de mogelijkheid zijn grenzen op de weg af te tasten, ook in de topklassiekers. Van een switch naar de weg is dus absoluut geen sprake,” verzekert Nick Nuyens.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.