VOETBAL 1STE PROVINCIALE rc BUTSEL - VK LIEDEKERKE - Steve Desaegher klautert mee uit dal

“Misschien het effect van de trainerswissel”

“Misschien het effect  van de trainerswissel”

Steve Desaegher: “Dat is nu eenmaal een oude voetbalwet.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Johan Hertveldt debuteerde aan het Liedekerkse trainersroer met winst op Butsel, waar een heus degradatietreffen op de kalender stond. Steve Desaegher zorgde voor de winnende treffer en vond zijn torinstinct terug.

“Nu moeten we bevestigen tegen Crossing, een moeilijke opdracht. Liedekerke klauterde wel uit het dal als je weet dat we een achterstand ongedaan maakten. Na een kwartier kwamen we op achterstand, maar toen greep onze coach Johan Hertveldt in met een fantastische tactische zet door van 4-3-3 over te schakelen op 4-4-2.”

“Die tactische vondst draaide goed uit, want plots viel de puzzel helemaal in elkaar. We namen de wedstrijd in handen en kwamen 1-2 voor nadat de thuiskeeper eerst nog uitpakte met enkele knappe saves. We slikten de gelijkmaker, maar ik had het laatste woord. Xavier Schmidt kopte de bal door en in een één tegen één met de doelman klaarde ik de klus.”

Aardbeving

Het ontslag van Steven Bellemans zorgde voor een aardbeving op de Heuvelkouter. “Ik ben pas drie jaar aan de slag hier en maakte zo slechts een gedeelte mee van de succesperiode die Bellemans bijna tien jaar lang beleefde. Het is nu eenmaal een oude voetbalwet dat trainers komen en gaan.”

“Voor Liedekerke was het even wennen omdat de club acht jaar lang vooruitgang maakte. Het effect van die wissel werkte misschien wel in Butsel. We wippen over Butsel, zodat we psychologisch een prima zaak doen.”

“Het effect van de trainerswissel speelde bij sommige spelers een rol. Zeker wie niet in de basis staat, durft al eens morren. Voor mezelf was doorgaan met Bellemans zeker geen probleem. Na één training kon Johan Hertveldt uiteraard zijn stempel nog niet echt drukken, maar de coach gaat wel duidelijk uit van een eigen visie.”

“Hertveldt stelt ook duidelijk wat hij verlangt: vooral voor de jongeren is dat belangrijk. Tactisch kon de nieuwe coach leren van Emilio Ferrera, met wie hij ervaring opdeed in derde klasse. Die toegevoegde waarde merk je toch wel.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio