"Dit is het ware gezicht van kanker": vader post hartverscheurende foto van terminale dochter (4)

"Dit is het ware gezicht van kanker": vader post hartverscheurende foto van terminale dochter (4)

Foto: Facebook/Jessica Whelan - A fight against Neuroblastoma

Bijna dertien maanden lang vocht de kleine Jessica Whelan (4) een dappere strijd tegen kanker. Tevergeefs. Volgens de artsen heeft het meisje slechts enkele weken meer te leven. Haar vader, een elektricien uit het Engelse Lancashire, documenteerde de strijd van zijn dochtertje op Facebook, waar hij een hartverscheurende foto deelde. "Dit is het ware gezicht van kanker", schreef hij.

"Dit is de moeilijkste foto die ik ooit gemaakt heb", schreef vader Andy Whelan op Facebook. "Het is mijn vierjarige dochtertje. Een paar dagen geleden kreeg ze nog enkele weken te leven na een strijd tegen kanker die meer dan twaalf maanden geduurd heeft. Deze foto werd gemaakt op een moment waarop wij haar als ouders geen troost konden bieden. Ze duwde ons weg en probeerde in alle eenzaamheid tegen haar pijn te vechten." 

"Dit is jammer genoeg geen zeldzaam beeld voor ons. Het is een beeld dat we geregeld zien, dag en nacht. We zien het nu zelfs steeds vaker. Het is het ware gezicht van kanker. De uitstekende bloedvaten onder de huid van mijn dochtertje, een eenzame traan op haar wang, haar lichaam helemaal verstijfd en haar gezichtje vertrokken van de pijn." 

"Ik kan proberen om duizend woorden te gebruiken om dit beeld - dat wij als ouders dagelijks zien - te omschrijven. Maar die woorden kunnen niet voldoende omschrijven wat we echt zien. Met deze foto wil ik niemand beledigen of van streek maken, maar ik wil mensen wel iets bijbrengen. Misschien zien mensen door deze foto de duisternis van kinderkanker. Misschien kunnen diezelfde mensen ervoor zorgen dat geen enkel kind in de toekomst nog dezelfde pijn moet lijden, zodat geen enkele ouder moet zien hoe zijn eigen vlees en bloed aftakelt." 

"Ik verontschuldig me alleen bij de mensen die Jessica kennen. Ik begrijp dat deze foto moeilijk is om te bekijken. Maar ik verontschuldig me niet bij de mensen die haar niet kennen. Dit is wat kanker doet met een kind in de laatste weken en dagen!!! Voor haar diagnose was ik een van de mensen die die donkere wereld niet wou zien. Het zou ons toch nooit overkomen! Maar nu zie ik te veel kinderen hetzelfde lot ondergaan. Ik zie hoe families uit elkaar gerukt worden." 

"Als deze foto mensen ook maar een beetje doet nadenken, is het doel bereikt. Er moet onderzoek gedaan worden, er moeten remedies gevonden worden, dit is al veel te lang kunnen gebeuren!" 

"Als een gebroken vader smeek ik jullie: kinderkanker moet genezen worden. Voor mijn dochtertje is het te laat, maar geen enkele familie mag nog door deze hel gaan." 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees