Mode

Topmodel Gigi was niet mager genoeg voor Tommy Hilfiger

Topmodel Gigi was niet mager genoeg voor Tommy Hilfiger

Foto: pn

Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (21) was in 2015 niet mager genoeg volgens modehuis Tommy Hilfiger. Dat zei de hoofdontwerper zelf in een interview met Yahoo Style.

Volgens Hilfiger kwam de castingdirecteur naar hem toe om te zeggen dat Gigi Hadid net iets ‘dikker’ was dan de andere meisjes. “Hij zei dat ze uit de toon viel naast de andere modellen omdat ze niet zo lang en niet zo dun was als hen”, klinkt het.

Gigi Hadid mocht uiteindelijk toch haar allereerste modeshow voor het merk lopen, maar presenteerde op de catwalk een poncho uit de herfstcollectie in rood, wit en blauw die heel ruim viel. Intussen heeft het merk Gigi helemaal omarmd. De blondine werkte immers samen met het merk aan een eigen kledinglijn.

Topmodel Gigi was niet mager genoeg voor Tommy Hilfiger
Foto: Catwalkpictures

Hilfiger benadrukte woensdag aan E! NEws dat hij het model al jarenlang kent en zelf alleen maar bewondering voor haar heeft. “Ze is de belichaming van een ‘Tommy Girl’. Ze is zelfzeker, altijd optimistisch en sprankelen. Ik ben extreem trots om haar te hebben als ambassadrice van onze collecties. Iedereen die iets anders beweert, kletst maar wat.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees