Food

Dit eten wordt hip in 2017

Dit eten wordt hip in 2017

Foto: Shutterstock

Een nieuw jaar voor de deur stimuleert experts om een aantal voorspellingen te doen. Niet alleen op vlak van mode en interieur, maar ook foodies durven zich aan een gokje wagen. Volgens het jaarlijkse eet en -drinkrapport van de Britse supermarktketen Waitrose, worden deze hapjes en drankjes hip in 2017.

Hawaïaanse Poke

We gaan exotische en gezonde toer op met een specialiteit uit Hawaï: slaatjes met rauwe vis in blokjes zoals tonijn of zalm, gemarineerd in limoen, soja en sesam. Worden er vaak bij gepresenteerd: komkommer, avocado en rauwe wortels. Het gerecht staat volgens het rapport al op het menu in verschillende klassezaken in Groot-Brittannië en zou wel eens de opvolger van sushi kunnen worden.

Yoghurt met groenten

Het blijft gezond, want yoghurt zal vaker samengesteld worden op basis van groenten. Combinaties met fruit zijn uiteraard mogelijk en je zal ze kunnen eten als snack of toevoegen aan een gerecht. Al een tijdje hip in Amerika en nu lijkt de trend over te waaien naar Europa.

Dit eten wordt hip in 2017
Foto: Shutterstock

Water met watermeloen

Move over, kokoswater. Watermeloenwater is klaar om je plaats in de nemen als hip drankje. Niemand minder dan Beyoncé is er dol op en heeft alvast flink geïnvesteerd in het merk dat toepasselijk WTRMLN WTR heet. Water op basis van het fruit zou alleen maar voordelen hebben omdat het vol elektrolyten en het aminozuur L-citrulline zit. Dat wordt gezien als een middeltje om spierpijn te verzachten en prestaties te verbeteren.

Geparfumeerde cocktails

Cocktails blijven hot in 2017 en zullen nog meer zintuigen prikkelen. Ze moeten niet alleen heerlijk smaken en er aantrekkelijk uitzien, komend jaar wordt er meer belang gehecht aan hun geur. Hotel Cafe Royal in London werkte al samen met modehuis Givenchy om tien cocktails te maken die ruiken zoals een van de parfums uit het gamma. Expert verwachten dat dit concept steeds vaker zal opduiken in bars.

Kant-en-klaar eten van topchefs

Mannen en vrouwen die zelf weinig tijd hebben om in de keuken te staan hebben volgens het rapport iets om naar uit te kijken. Steeds meer topchefs zouden kant-en-klare maaltijden aanbieden in gourmet kits en in een mum van tijd een sterrendiner op tafel toveren.

Dit eten wordt hip in 2017
Foto: Shutterstock

Gezonde wissels

De focus komt volgend jaar nog meer dan ooit op gezond eten te liggen. Zo zullen romige sauzen op restaurant vaker worden vervangen door originele pureetjes op basis van groenten. Volgens de experts zullen de keuzes om gezond te eten makkelijker worden en gaan aanvoelen als een tweede natuur.

Decadente desserts

Er is maar één gerecht waarmee we volgend jaar wellicht helemaal over the top gaan: desserts. Die conclusie is gebaseerd op de huidige populariteit van de freakshake. Dat zijn enorme milkshakes overgoten met room, ijs, saus en andere heerlijke toppings zoals brownies.

Corrigeer