Wielrennen Elite topsport vlaanderen - baloise

Kenneth Van Rooy: “Ik raakte vijf maanden geen fiets aan”

© Avt

Het ziet er naar uit dat Kenneth Van Rooy met één jaar vertraging dan toch zijn echte debuut bij de profs zal kunnen maken. Een bacterie hield hem ruim vijf maanden van de fiets.

inv

Hij had er zo naar uitgekeken, zeker ook nadat hij in zijn laatste jaar bij de beloften al vroegtijdig de remmen had moeten dichtknijpen en alzo een zeker wereldkampioenschap in Amerika misliep.

Vorig jaar zou het allemaal echt beginnen, maakte Kenneth Van Rooy zich sterk, en zijn eerste wedstrijden leken hem gelijk te geven.

Hij verteerde de Ronde van Qatar en die van Oman moeiteloos, maar het was meteen het begin van een voorlopig einde. Kenneth werd geconfronteerd met maagproblemen die hem beletten nog verder uit te komen in competitieverband.

In de Omloop Het Nieuwsblad doemden de eerste symptonen al op, in de Brabantse Pijl mocht hij eigenlijk al niet meer starten. Het was zijn laatste wedstrijd van 2016.

Odysee

Wat volgde was een odyssee langs dokters en specialisten, die er pas na maanden uitkwamen dat de boosdoener een in het Midden-Oosten opgelopen bacterie was.

Uiteindelijk luidde het harde verdict dat de ingeweken Kempenaar de rest van het seizoen mocht vergeten.

Dat leed lijkt nu eindelijk geleden en Van Rooy maakt zich, na een valse start, op voor een eerste echte jaar bij de profs.

“De waarden in mijn bloed zijn weer oké en het ziet er eindelijk goed uit. Zo’n bacterie kan je bij wijze van spreken overal oplopen. Alleen was het risico ginds misschien net iets groter. Van de drie geneesmiddelen die ik lange tijd moest slikken, schiet er nu nog maar één over en dan is het in feite nog een voedingssupplement. Ik ben sinds een viertal weken weer aan het trainen en kan de toekomst weer met enig optimisme tegemoet zien.”

Dode momenten

“Ik beschik over geen glazen bol, maar volgens mijn trainer kan ik, ook gezien mijn leeftijd, op voet van gelijkheid aan het komende seizoen beginnen, al zal dat lange gebrek aan competitie mogelijk nog opspelen. Uiteraard sta ik te trappelen van ongeduld om er weer in te vliegen nadat ik de voorbije maanden regelmatig werd geconfronteerd met dode momenten die ik soms maar moeilijk kon opvullen, terwijl de collega's in één of andere wedstrijd aan de slag waren.”

“Zo lang het weer het toelaat zet ik hier te lande mijn trainingsarbeid verder. Gaan de weergoden dwarsliggen, dan zal ik niet aarzelen om uit te wijken naar Spanje, waar ik in de buurt van Alicante mensen ken bij wie ik altijd terecht kan.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs