Vroedvrouwen slaan handen in elkaar: “Goed voor moeder én kind”

Vroedvrouwen slaan handen in elkaar: “Goed voor moeder én kind”

Van links naar rechts: Angélique, Karolien, Eva, Ruth, Annelies en Lies: zes van de elf ‘vree wijze vroedvrouwen’ van Geboren in Gent. Foto: dvh

Gent -

Elf vroedvrouwen, alle tussen de 25 en de 35 jaar jong, hebben zich sinds kort verenigd in één praktijk. Ze gaven die een naam die niet alleen goed klinkt en zegt waar het over gaat, maar ook nog eens herinnert aan de twee praktijken waaruit Geboren in Gent is ontstaan: het Geboortehuis en Gent Bevalt.

In een burgerwoning in de Rode Kruisstraat aan het nummer 4 huizen sinds kort Sanne, Karolien, Angélique, Ruth, Céline, Véronique, Lies, Eva B., Anaïs, Eva D. en Annelies. Zes van hen zijn in de keuken aan het vergaderen: om de fusie van de twee bestaande praktijken aan de buitenwereld bekend te maken, organiseerde Geboren In Gent afgelopen weekend een lichtjesstoet, en daar kwamen meer dan 300 gezinnen op af. “We hadden 2.000 uitnodigingen verstuurd, naar alle mama’s die de afgelopen jaren in één van de twee praktijken behandeld waren, en we kregen heel dankbare reacties”, zegt Lies Puttemans, één van de elf vroedvrouwen die per jaar tot 600 zwangere vrouwen begeleiden en zo’n 350 bevallingen doen.

www.geborenin.gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio