Basketbal2de landelijke vrouwenTigers Evergem - Lise Van de Veire gaat met Tigers Evergem op bezoek bij titelkandidaat Avanti Brugge

“Ook in Brugge zullen we onze huid duur verkopen”

“Ook in Brugge zullen we onze huid duur verkopen”

Lise Van de Veire: “De combinatie van de studies en het basketbal is tot nu toe altijd perfect verlopen.” Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

Voor Tigers Evergem staat dit weekend een zware verplaatsing naar topploeg Avanti Brugge op het menu. Avanti kan, mits winst in deze inhaalmatch, de eerste plaats veroveren in tweede landelijke. Evergem, negende in de stand, is dan ook gewaarschuwd.

Tigers Evergem heeft in tegenstelling tot Brugge wel al de volledige kalender van negen wedstrijden afgewerkt. Daarin acteerde het met pieken en dalen. Lise Van de Veire analyseert de prestaties van haar team tot dusver.

Lise Van de Veire: “Over de wedstrijden die we wonnen kunnen we uiteraard niet anders dan tevreden zijn. Het is altijd leuker als je nóg meer wint, maar met de negende plaats die we momenteel bekleden, zitten we redelijk goed op schema. De ambitie voor aanvang van het seizoen bestond erin een verlengd verblijf in tweede landelijke af te dwingen. Ik hoop persoonlijk zo snel mogelijk een plaatsje in de middenmoot op te eisen en daar dan als ploeg verder door te groeien.”

Met zo’n jeugdig team is er inderdaad nog behoorlijk wat groeimarge. Staan de studies het sportieve nooit in de weg?

“Ik ben het gewoon om veel te trainen en mijn planning wat aan te passen. De combinatie met het studeren heeft nog nooit voor noemenswaardige problemen gezorgd. Ik heb altijd al bij Tigers Evergem gespeeld. De droom om ooit een keer de stap naar een hogere reeks te zetten is altijd wel sluimerend aanwezig geweest, maar eerst en vooral moet ik hard blijven werken. we zien wel hoe ik als speelster verder evolueer.”

Na deze match tegen Avanti spelen jullie volgende week de derby tegen Meetjesland?

“Daar zijn we op dit eigenste moment nog niet echt mee bezig. We leven van week tot week en willen dus in eerste instantie onze huid duur verkopen in Brugge. Dat wordt gezien de rangschikking een lastige klus, maar gemakkelijke wedstrijden zijn er in deze reeks niet. Wat betreft het streektreffen van volgende week is het zo dat de derby tegen Bavi Gent eigenlijk meer leeft dan die tegen Meetjesland. De rivaliteit tussen Bavi en Evergem zie je trouwens ook al in de jeugdreeksen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio