Wall Street duikt in het rood door Trump

Wall Street duikt in het rood door Trump

Foto: AP

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met verlies gesloten. Het besef dat Donald Trump is opgerukt in de peilingen en nog altijd kans maakt president te worden, zorgt al een week voor een negatief beurssentiment. Beleggers verwerkten onder meer enkele bedrijfsresultaten en licht tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex sloot na een wisselvallige sessie 0,2 procent lager op 17.888,28 punten. De brede S&P 500 daalde eveneens 0,2 procent tot 2.085,18 punten, wat de langste verliesreeks sinds 1980 inhoudt. De Nasdaq Composite-index kwam ook 0,2 procent lager uit op 5.046,37 punten.

GoPro zag bij opening van de beurs ruim 16 procent van zijn beurswaarde verdampen. Het verlies werd helemaal ingelopen, maar het aandeel zakte toch weer weg tot een verlies van 6,5 procent. De maker van de bekende vierkante actiecamera’s kwam met tegenvallende verwachtingen voor de omzet rond de feestdagen. Daarbij waren ook de resultaten van het derde kwartaal slechter dan verwacht.

Beleggers reageerden wel enthousiast op de kwartaalcijfers en de bekendmaking van Starbucks het dividend te verhogen en beloonden het aandeel met een winst van 2 procent.

Tesla kreeg de zegen van adviesbureau Institutional Shareholders Services voor de voorgenomen overname van SolarCity. Aandeelhouders van beide bedrijven spreken zich over twee weken uit over de deal, die nu een stap dichterbij lijkt. Het aandeel dikte 1,7 procent aan.

Vorige maand kwamen er volgens een eerste schatting 161.000 nieuwe banen bij in de VS. Dat waren er 30.000 minder dan in september en minder dan waar economen gemiddeld op hadden gerekend.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,1 procent op 44,18 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 45,65 dollar. De euro was 1,1136 dollar waard tegen 1,1122 bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees