VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - CROSSING SCHAARBEEK - Johan Hertveldt wil bevestigen met Liedekerke

“Moeten realistisch blijven”

“Moeten realistisch blijven”

Johan Hertveldt: “Met onze kleine cavalerie wordt het dus zaak om vrijschoppen rond onze grote rechthoek te vermijden.” Foto: dsj

Liedekerke -

De nieuwbakken Liedekerkse coach Johan Hertvelt miste zijn debuut niet bij de club van de Heuvelkouter. Liedekerke won de zespuntenmatch op Butsel na een gouden tactische ingreep. Met Crossing wacht nu evenwel andere koek.

Jouw voorganger Steven Bellemans werd door vele Liedekerkse fans op handen gedragen wegens het attractieve voetbal dat hij propageerde. Jij oogstte op jouw beurt lof in Denderleeuw bij FCV Dender?

Johan Hertveldt: “Met offensief voetbal is helemaal niets verkeerd, maar je mag de defensie wel nooit verwaarlozen. Het klinkt leuk om te stellen dat het volstaat om één goaltje meer aan te tekenen dan de tegenstrever. Als je vier goals slikt, kan je inderdaad winnen als je zelf vijf keer scoort. De praktijk leert evenwel dat dit scenario zich zelden voordoet. Met Liedekerke moeten we in eerste instantie leren verdedigen. We sprongen haasje over met Butsel, maar daardoor staan we nu veertiende met een 7 op 29. Realisme is de komende weken dus wel enigszins geboden.”

Je maakte indruk met jouw tactische ingreep, want de wedstrijd kantelde in het Liedekerkse voordeel nadat je van de vertrouwde Liedekerkse 4-3-3 switchte naar een efficiënte 4-4-2?

“Een coach die wint krijgt schouderklopjes. Mijn tactische oplossing draaide goed uit, maar dat is vooral de verdienste van de spelers. Ik blijf erbij dat we vooral niet mogen vergeten om te verdedigen. Ik wil nu bevestiging tegen Crossing Schaarbeek wat geen simpele opdracht wordt. Niet alleen technisch is Crossing sterk met het gekende frivole voetbal. Die ploeg beschikt ook over veel gestalte. Met onze kleine cavalerie wordt het dus zaak om vrijschoppen rond onze grote rechthoek te vermijden.”

Steven Bellemans was mateloos ambitieus en mikte dit seizoen op de top twee waarmee hij zich uiteindelijk in de eigen voet schoot. Overschatte hij de groep of legde hij te veel druk?

“Ik trof een gretige en gemotiveerde spelersgroep aan die zich heel luisterbereid toonde. Na één overwinning zal je me niet verleiden tot stoute uitspraken. Hopelijk vormt de overwinning op Butsel de lanceerbasis van een sterke Liedekerkse remonte. Indien we nu twee keer op rij verliezen, gaan we terug naar af. Liedekerke beschikt over een jonge groep, maar ook over anciens. Ik zie een goede mix, al is er nog werk aan de winkel. Daarvoor werd ik ook aangetrokken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio