Speciale eenheden politie rukken uit voor James Bond-imitator

Speciale eenheden politie rukken uit voor James Bond-imitator

Foto: Google Streetview

Sint-Lambrechts-Woluwe -

De speciale interventie-eenheden van de federale politie zijn zaterdagnamiddag uitgerukt naar Sint-Lambrechts-Woluwe omdat daar een gewapende man gesignaleerd was. Uiteindelijk bleek het te gaan om een ongevaarlijke James Bond-imitator. Dat meldt het Brusselse parket. Dat toont zich wel tevreden over de waakzaamheid van de burgers.

Een buurtbewoner van de Théodore De Cuyperstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe had zaterdagnamiddag de politie verwittigd omdat hij een gewapende man had gezien op het dak van een gebouw. De politie nam het zekere voor het onzekere, stelde een veiligheidszone in en liet de speciale interventie-eenheden van de federale politie aanrukken. Ook een helikopter van de federale politie kwam ter plaatse.

“We hebben de man kunnen intercepteren en het bleek om een fan te gaan van James Bond”, zegt woordvoerder van de federale politie Peter De Waele. “Hij had een plastic machinegeweer in de hand en wilde een filmpje maken van zichzelf terwijl hij op het dak liep. Er was dus op geen enkel moment gevaar”, besluit De Waele.

Het huis van de James Bond-fan werd ook doorzocht. Er werden nog een vijftal andere plastic wapens aangetroffen.

Het parket toont zich wel tevreden over de waakzaamheid van de buurtbewoner die de politie verwittigde: “Uiteindelijk bleek er niets aan de hand, maar de mensen moeten zeker niet aarzelen om de politie te bellen. Liever een keer te veel uitrukken voor niets, dan een keer te weinig voor een ernstig probleem.”

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees