Officieel “licht geblesseerd”

Club Brugge zonder gecontesteerde Diaby in topper tegen Genk

Club Brugge zonder gecontesteerde Diaby in topper tegen Genk

Foto: BELGA

Voor de topper tegen Genk (zondag om 14u30) rekent Michel Preud’homme niet op Abdoulay Diaby. De spits van Club Brugge ligt onder vuur maar is officieel “licht geblesseerd”. Youngster Niels Verburgh is er voor het eerst bij.

Diaby speelde een ongelukkige wedstrijd in de Champions League tegen Porto, dat moest ook Michel Preud’homme toegeven.

“Op training had hij weer goede dingen laten zien, we dachten dat hij woensdag meer zou brengen”, aldus de coach. “De reden waarom ligt vooral in het feit dat hij het grootste deel van de voorbereiding heeft gemist en nadien van de ene kwetsuur in de andere sukkelde. Bovendien voelde hij tijdens de eerste helft in Porto weer ‘iets’ in de bil. Blijven hard werken om terug zijn gewenste niveau te behalen, is dus de opdracht.”

Club Brugge staat momenteel op de vijfde plaats, Genk staat achtste met drie punten minder.

De selectie van Club Brugge: Doelmannen: Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese; Verdedigers: Ricardo van Rhijn, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Brandon Mechele, Niels Verburgh, Dion Cools, Boli Bolingoli; Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Ruud Vormer, Tomás Pina, Hans Vanaken; Aanvallers: Felipe Gedoz, Nikola Storm, Jelle Vossen, Wesley Moraes, José Izquierdo, Anthony Limbombe

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.