Vlucht uit Zaventem moet noodlanding maken

Beelden opgedoken van zware knokpartij op vliegtuig

Agressie tijdens vlucht van Brussel naar Malta: reizigers gaan met elkaar op de vuist. Video: Kaltura

Er is deze week een zware knokpartij ontstaan tijdens een Ryanair-vlucht die was vertrokken op Zaventem. De piloot moest een noodlanding maken op weg naar Malta.

Amateurbeelden vanop het vliegtuig tonen hoe enkele reizigers afgelopen donderdag om onbekende reden een vechtpartij startten. Onder meer het personeel van de luchtvaartmaatschappij moest tussenbeide komen. Volgens ooggetuige Tommy Engerer uit Malta ging het om "Oost-Europese reizigers die zich ongelofelijk agressief gedroegen".

Enkele minuten na de vechtpartij uitte de piloot van het vliegtuig zijn ongenoeg via de speakers. "Dit is totaal onacceptabel", liet hij onder meer weten. De knokpartij ging in totaal maar liefst tien minuten door, waardoor de piloot genoodzaakt was om een tussenlanding te maken in Pisa. Daar werden uiteindelijk vier personen uit het vliegtuig gezet en gearresteerd.

"Zulk gedrag tolereren wij niet op onze vluchten", liet Ryanair nog weten. "De veiligheid van onze reizigers en het personeel is prioriteit nummer één."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees