Politieagent uit Bredene staat terecht voor afpersing prostituees

Politieagent uit Bredene staat terecht voor afpersing prostituees

Foto: BELGAIMAGE

Een 34-jarige agent van de Federale Gerechtelijke Politie in Brugge staat terecht omdat hij op 3 december vorig jaar twee prostituees zou hebben afgeperst in een Brugs rendez-vous hotel. Volgens het openbaar ministerie zwaaide hij met zijn dienstwapen en badge en eiste hij hun geld, drugs, gsm en identiteitskaart. De agent ging door het lint, beweert hij, toen bleek dat de twee hoertjes shemales waren.

De twee slachtoffers gaven hun gsm, identiteitskaart en in totaal 4.500 euro cash af. Vervolgens sloot de agent de twee prostituees op in een hotelkamer. De uitbaters konden de twee prostituees bevrijden.

De agent betwistte deze voormiddag in de Brugse rechtbank dat hij de vrouwen afperste. Naar eigen zeggen had hij inderdaad afgesproken met een Chileense prostituee maar was hij verrast door het feit dat het om een shemale, een man eigenlijk, ging. Hij wou weg en vroeg zijn geld terug.

“Hierop opende de Chileense zijn jas waardoor zijn politiebadge zichtbaar werd”, stelde zijn advocaat. “Hij sloeg in paniek en vroeg haar gsm en identiteitskaart om zijn sporen uit te wissen. Toen er plots ook nog een Braziliaanse prostituee - eveneens een shemale - de kamer binnenkwam vroeg hij ook haar gsm en papieren.”

Dat hij drugs en geld zou hebben gevraagd ontkent de agent met klem. “Ook de opsluiting ontkent mijn cliënt. Hij betwist ook met klem dat hij de feiten had gepland. Het was een samenloop van omstandigheden. Hij heeft op een zeer domme en onprofessionele manier gereageerd op de benarde situatie waarin hij verzeild was geraakt”, aldus nog de advocaat van agent.

Doordat hij via Snapchat contact had gehad met het Chileense slachtoffer kon de agent worden opgespoord. Hij werd meteen geschorst en de tuchtcommissie dringt aan op zijn ontslag. “Mijn cliënt is zowel professioneel als privé al zeer zwaar gestraft. We hopen dat een werkstraf kan volstaan”, aldus nog de verdediging. De rechter velt een vonnis op 5 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees