Meer en meer handelaars verkopen online en aan het buitenland

Uit een UNIZO-bevraging blijkt dat 88 procent van de bevraagde handelaars een eigen website heeft. De helft van de respondenten doet aan e-commerce en verkoopt zijn of haar goederen of diensten dus online. Vorig jaar was dat nog maar 36 procent en in 2014 slechts 30 procent van de bevraagde ondernemers.

Maandag en dinsdag loopt in Kortrijk Xpo de derde editie van ‘E-commerce Xpo’ in samenwerking met UNIZO. Ondernemers kunnen er terecht voor vragen bij het opstarten of het runnen van een webwinkel. Workshops en infosessies over onder meer online betaalsystemen en marketing moeten de ondernemers wijzer maken in de e-commerce wereld.

De handelaars merken dat online aanwezigheid een must is geworden om bij te blijven. Ze trekken nieuwe klanten aan en willen het de klanten zo comfortabel mogelijk maken. Bijna zes op de tien handelaars met een webshop verkopen hun producten ook in het buitenland, vooral dan in onze buurlanden.

Toch verkoopt 50 procent van de bevraagde ondernemers nog niet online en de belangrijkste reden daarvoor is gebrek aan tijd en kennis. UNIZO biedt daarom maandag en dinsdag de mogelijkheid aan ondernemers om antwoorden te krijgen op hun vragen tijdens de jaarlijkse vakbeurs ‘E-commerce Xpo’.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen