Trainen in vriestemperatuur voor marathon aan Zuidpool

Trainen in vriestemperatuur voor marathon aan Zuidpool

Gertjan Verdickt moet nog 6 kilogram afvallen om de Ice Marathon te kunnen lopen. Foto: jhp

Londerzeel -

Gertjan Verdickt (26) uit de Meerstraat in Londerzeel gaat een marathon lopen ten voordele van MS-patiënten. Geen gewone marathon: eentje op Antarctica. Hij start op 24 november 2017 en heeft nog een jaar om in extreme omstandigheden te oefenen...

“Ik ben volop bezig met mijn training”, zegt Gertjan Verdickt. “Ik zoek nu een bedrijf waar ik een loopband kan installeren in een loods die diepvriesgekoeld is. Ik zoek ook nog een loopband die tot min 25 graden celcius werkt. Minstens één keer per week wil ik in diepvriestemperaturen trainen. Dat zal nodig zijn om de ‘Ice Marathon’ op 24 november 2017 op de Zuidpool te kunnen uitlopen. Dan is het ginder zomer, maar wel nog min 25 graden Celcius.”

Verdickt doet dit voor de MS-Liga Vlaanderen, via het project ‘Run for MS’. Waarom hij dit doet? “Een nicht van mijn moeder heeft MS. Een oud-collega heeft MS, twee vriendinnen die ik ken, werken in het MS-centrum. Deze ziekte is te weinig bekend. Ik ga 4 uur afzien op de Zuidpool, maar MS-patiënten zien heel hun leven af”, besluit Verdickt.

Hij is de enige Belg op de Ice Marathon 2017. Aan die wedstrijd nemen 50 mensen van over de hele wereld deel. Gertjan organiseert de komende maanden nog een benefietavond in Het Eiland in Oppem en zal verschillende lezingen geven aan de Universiteit van Antwerpen, waar hij doctoreert.

INFO

Wie Gertjan Verdickt wil steunen, vindt meer info op info@runforms.be of via de website: www.runforms.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio