Vilvoorde verliest twee populaire horecazaken in mum van tijd

Oudste café en kleinste restaurant doen snel na elkaar de deuren dicht

© ddl

In een mum van tijd verloor Vilvoorde twee bekende horecazaken. Eerst sloot met Het 13de Gebod het oudste café, nu sluit met ’t Sjalotteke het kleinste restaurant.

Dieter De Beus

Geen pintjes meer in Het 13deGebod aan de Grote Markt en geen Frans-Belgische gerechten meer in restaurant ’t Sjalotteke aan de Campionlei. Beide horecazaken sloten onlangs de deuren, zij het om uiteenlopende redenen.

Het 13de Gebod, waar al meer dan 175 jaar goud wordt getapt voor de Pjeirrefretters, ging onlangs failliet.

Vaste klanten

Tot 2013, toen cafébazin Anita Van Loock na dertig mooie jaren besloot er een punt achter te zetten, was de typisch bruine kroeg erg populair en kwamen mannen als Jan Hautekiet, Jean Blaute en Roland Van Campenhout geregeld over de vloer.

Uiteindelijk duurde het tot maart 2015 vooraleer Brouwerij Alken-Maes een nieuwe uitbater vond. Maar dat werd geen succesverhaal. Anderhalf jaar later was er sprake van een grote som achterstallige huur. De brouwerij besloot daarom om de uitbater uit het pand te zetten.

Alken-Maes moet nu opnieuw op zoek naar een uitbater voor het oudste en kleinste café van Vilvoorde. Dat wordt geen sinecure met de grootschalige werken op de Grote Markt voor de deur.

Voor 't Sjalotteke, met zijn vijf tafels het kleinste restaurant in de Zennestad, liggen de kaarten anders.

Het sympathieke restaurantje aan de Campionlei bestaat al 25 jaar en werd sinds dertien jaar gerund door Hendrik en Freya. Het koppel kende een prachtige periode in het restaurant, maar acht de tijd nu rijp om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Briefje

Via een eenvoudig briefje aan de deur van hun zaak laten Hendrik en Freya hun vaste klanten nog weten dat zij ‘alle gezellige avonden zullen blijven koesteren. Wij denken met veel plezier en dankbaarheid terug aan al deze mooie momenten.’

Of de zaak ooit heropent? Die deur laten de zaakvoerders nog op een kier.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio