Hele gemeente in shock na tragisch ongeluk Renske (4)

Hele gemeente in shock na tragisch ongeluk Renske (4)

Mensen toonden hun medeleven met bloemen, beertjes en kaarsjes. Foto: dhh

Dilbeek -

De Dilbekenaren zijn zwaar aangedaan door het tragische ongeluk waarbij Renske (4) van bakkerij Bossuyt om het leven kwam. Gisteren plaatsten vrienden en kennissen bloemen en kaarsjes voor de bakkerij langs de Ninoofsesteenweg.

Zondagavond gebeurde in bakkerij Bossuyt langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek een dramatisch ongeval. Het vierjarige dochtertje Renske van de familie Bossuyt was in de bakkerij aan het spelen toen ze verongelukte. Spelenderwijs moet de knop van de deegmachine zijn ingedrukt, waardoor het meisje geplet raakte. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Renske overleed aan haar verwondingen.

Hoe het ongeval juist kon gebeuren is niet duidelijk. Zondagavond stuurde het parket van Halle-Vilvoorde een wetsdokter en het labo ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Kwaad opzet wordt alvast uitgesloten: het gaat om een bijzonder tragisch ongeval.

De gebeurtenissen grijpen de Dilbekenaren bij de keel. Op sociale media stromen de steunbetuigingen toe. Bakkerij Bossuyt is dan ook een erg bekende bakkerij in Dilbeek. Gisteren kwamen klanten, vrienden en kennissen ter plaatse om voor de bakkerij bloemen en kaarsjes neer te zetten. Op Facebook werd ook opgeroepen om een kaarsje voor het raam te laten branden uit respect voor Renske.

De warme steunbetuigingen zullen alvast een magere troost zijn voor de familie Bossuyt. Frank Bossuyt en zijn vrouw Sofie de Keersmaecker staan bekend als harde werkers, die met veel liefde hun vier kinderen grootbrengen.

Ook ereburgemeester Stefaan Platteau kent de familie als harde werkers. “De familie Bossuyt is een grote, lieve en warme familie. Wij leven heel erg met hen mee en hopen dat ze troost bij elkaar kunnen vinden”, aldus Platteau.

Ook op het Regina Caeli in Dilbeek, waar de vier kinderen naar school gingen, is iedereen aangeslagen. De school plaatst deze week ook een rouwregister.

Corrigeer

MEER NIEUWS