Club Brugge bundelt rijke geschiedenis in boek

© .mvn

© mvn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge wordt op 13 november 125 jaar en naar aanleiding daarvan geeft het een boek uit. Auteur en supporter Sven Vantomme grasduinde in de rijke geschiedenis van de Brugse traditieclub en bundelde 125 verhalen in een mooi boek. “Een onvergetelijke reis door de geschiedenis van Club”, zegt Vantomme.

Junior Verbeeke

De festiviteiten voor de 125ste verjaardag van Club Brugge gaan onverminderd voort. Voor de wedstrijd tegen Genk werd nu ook het boek ‘de Club, 125 verhalen over het clubgevoel’ voorgesteld. In het boek bundelt supporter en auteur Sven Vantomme 125 verhalen over het clubgevoel van Club Brugge. Hij doet dat aan de hand van getuigenissen van ex-spelers, ex-voorzitters of bestuurslui.

Maar evenzeer door pakkende verhalen van supporters of vrijwilligers. Het geheel wordt opgeluisterd met prachtige foto's. Het resultaat mag gezien worden: ‘de Club’ is een mooi naslagwerk dat tijdens de eindejaarsfeesten onder honderden kerstbomen zal liggen als geschenk.

Voorzitter Bart Verhaeghe mocht het eerst exemplaar uitwisselen met auteur Sven Vantomme. Verhaeghe oogde erg trots en uitte zijn dankbaarheid naar uitgever Lannoo en de auteur.

Mooi plaatsje

“Het is een zeer knap naslagwerk met de juiste toon”, zegt de voorzitter. “Ik heb heel veel respect voor het werk dat hier ingestoken is. Het boek beschrijft heel wat onvergetelijke momenten die Club Brugge hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Het DNA van onze club wordt in het boek perfect weergegeven.” Verhaeghe denkt eraan om het boek cadeau te doen aan elke nieuwe speler die Club aantrekt. “Zo weten zij in een klap waar Club Brugge voor staat. Het werk krijgt een mooi plaatsje bij mij thuis en ik ga het met heel veel plezier lezen.”

Evenveel ruimte

Voor auteur Sven Vantomme was het schrijven van het boek een onvergetelijke ervaring. Hij sprak met tientallen mensen en grasduinde de afgelopen maanden met veel goesting in de rijke geschiedenis van de Brugse traditieclub. Hij bezocht ook heel wat plaatsen waar Club Brugge een spoor achterliet. Vantomme is ook al sinds lang supporter van Club Brugge.

“De making-of was een onvergetelijke reis door de geschiedenis van de ploeg. De titel van het boek refereert naar het familiegevoel van Club Brugge. Dat vond ik belangrijk. Van voorzitters tot vrijwilligers: iedereen krijgt evenveel ruimte. Die nabijheid wou ik graag benadrukken. Als rasechte supporter ben ik heel blij en trots dat ik de vertelstem mocht zijn voor dit verhaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus