VOETBAL 1sTE PROVINCIALE VK LIEDEKERKE - CROSSING SCHAARBEEK - Steve Desaegher pakt uit met hattrick en mist nog strafschop

“Vooral deze overwinning stemt me tevreden”

“Vooral deze overwinning stemt me tevreden”

Steve Desaegher: “We peuzelden Crossing op met huid en haar.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De Liedekerkse trainerswissel blijkt vruchten af te werpen. Steve Desaegher bezegelde zondag op de Heuvelkouter het lot van Crossing Schaarbeek met een hattrick en hielp zo nieuwbakken coach Johan Hertveldt aan 6 op 6.

Liedekerke blikte Crossing Schaarbeek in met sprekende cijfers en ontsnapte slechts aan forfaitcijfers omdat jij een strafschop te nonchalant trapte?

Steve Desaegher: “Misschien bezondigde ik me wel aan een vleugje nonchalance omdat ik mijn hattrick al had voltrokken en we de riante overwinning al op zak hadden. Mijn bobijntje was helaas ook af. Daarom ontbrak het me aan frisheid en helderheid van geest om die strafschop buiten het bereik van de doelman te plaatsen.”

“Met een hattrick en een gemiste strafschop zette ik de ongekende Liedekerkse weelde wel in de verf. We peuzelden Crossing op met huid en haar. We waren enorm gedreven omdat we wisten dat de zege op Butsel een verlengstuk diende te krijgen. Anders kwam de trein opnieuw tot stilstand.”

De tactische sluwheid van Johan Hertveldt wordt alom geprezen. Zien we zo geen krassen op de voetbalziel van de doorgestuurde Steven Bellemans?

“VK Liedekerke had blijkbaar nood aan een nieuwe wind. In die optiek was het vertrek van Steven Bellemans de beste keuze. Bellemans kan nu beter aan de slag bij een nieuwe club waar hij kan bewijzen dat hij niet enkel met Liedekerke successen kan boeken.”

“Voor de jongeren in onze groep is de komst van Johan Hertfeldt een zegen. Hij is een sterke tacticus die het klappen van de zweep leerde in derde klasse bij FCV Dender. Bovendien slaagt hij er ook in om zijn tactische richtlijnen haarfijn over te brengen. Jonge spelers hebben nood aan een heldere visie en moeten nauwkeurig weten wat van hen verlangd wordt. Dat is nu het geval.”

Met drie goals keerde jouw “torinstinct” ook helemaal terug?

“Ik scoorde naast een omgezette strafschop ook een paar mooie goals, maar vooral de geboekte overwinning stemt me tevreden. We moeten nu verder omhoog in het klassement, waar een reeks ploegen nog op een zakdoek bij elkaar prijken.”

“Na twee zeges op rij tellen we nog slechts zeven punten achterstand op de vierde plaats. In de resterende vijf matchen voor de winterstop proberen we 10 op 15 binnen te halen. Dan is onze heenronde alsnog gered en kunnen we na de winterstop onze opmars verder zetten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio