Geparkeerde wagens onder stadshal krijgen GAS-boete

Geparkeerde wagens onder stadshal krijgen GAS-boete

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - De wagens die maandagavond geparkeerd stonden onder de stadshal in Gent waren niet van de delegatie van de Nederlandse regering zelf, maar van kabinetsmedewerkers en enkele genodigden. De nummerplaten zijn geregistreerd en de bestuurders zullen een GAS-boete krijgen, zegt de Gentse politie.

Foto's van een rij geparkeerde wagens met Nederlandse en Belgische nummerplaten onder de stadshal van Gent zorgden maandagavond voor commotie. In het Gentse stadhuis vond een topontmoeting plaats tussen de top van de Vlaamse en Nederlandse regering. Stond minister-president Mark Rutte zonder pardon onder de stadshal geparkeerd?

Neen dus, blijkt dinsdagochtend na een persbericht van de Gentse politie. "Het is eenmalig aangevraagd en dus toegestaan", klonk het maandagavond nog bij de politie. Maar dat bleek niet over de wagens onder de stadshal te gaan, maar over de wagens van de officiële delegatie van de Nederlandse regering. 

"Er is door niemand een toestemming verleend om te parkeren onder de stadshal", klinkt het dinsdagochtend formeel bij de politie. "Er waren parkeerplaatsen voorzien voor de officiële delegatie van ministers in de Belfortstraat. De voertuigen die gestald stonden onder de stadshal stonden er dus onrechtmatig."

De wagens onder de stadshal waren niet van de Nederlandse regering, maar "van kabinetsmedewerkers en andere genodigden" volgens de politie. "In eerste instantie zijn zij door onze mensen aangesproken om zich te verplaatsen, wat uiteindelijk niet gebeurde. De politie heeft derhalve alle nummerplaten genoteerd en zullen onderwerp uitmaken van een GAS-boete zoals de wet voorziet."

Corrigeer

NIEUWS