Bekende Amerikanen laten weten op wie zij stemmen

Vele prominente Amerikanen hebben op de vraag of zij voor de Democrate Hillary Clinton dan wel de Republikein Donald Trump steunen een eenduidig antwoord gegeven, onder andere via sociale netwerken als Twitter, Facebook of Instagram.

Zo gaf popster Madonna maandagavond een verrassingsconcert van een half uur in een park in New York dat de 58-jarige pas even voordien via Twitter had aangekondigd. Volgens Amerikaanse media daagden er 300 geïnteresseerden op voor wat zij “een concert voor vrede” noemde. Wij willen en wij zullen een presidente kiezen die ervoor zorgt dat Amerika groot blijft”, zei Madonna blijkens video’s op het internet. “Wij zullen een presidente kiezen die niet discrimineert”.

Bekende Amerikanen laten weten op wie zij stemmen
Foto: Photo News

De vroegere tennisster Boris Becker riep via Twitter op voor Clinton te stemmen. “Ik bekijk (nieuwszender) CBN en hoop dat Amerika vandaag het juiste doet”, zei de 48-jarige. Hij gebruikte de hashtag #HillaryClintonForPresident die duidelijk maakt wat voor hem dat “juiste” is.

Zangeres Lady Gaga (30) trad in de nacht van maandag op dinsdag kort na middernacht nog met Hillary Clinton voor een begeesterd publiek in Raleigh in de staat North Carolina op. Vroeger op de avond hadden reeds rockster Bruce Springsteen (67) bij een grote verkiezingsmeeting van Clinton met rocker Jon Bon Jovi (54) voor muzikale ondersteuning gezorgd. “The Boss” zei dat kiezen voor Clinton niet makkelijker kan zijn. Haar kandidatuur staat voor een visie op Amerika waarin iedereeen telt.

Zangeres Christina Aguilera (35) riep de dag voor de verkiezingen via Instagram hartstochtelijk op te gaan stemmen. “Ons allen is een stem gegeven, maar waar is ze goed voor als wij ze niet gebruiken? Gebruik uw stem morgen om de (machts)wissel te beïnvloeden. Gaan stemmen maakt het verschil”. La Aguilera gebruikte de hashtag #firstfemalepresident die ook al haar voorkeur verried.

Ook de Republikein Donald Trump heeft prominente aanhangers maar zijn sterrendom verbleekt tegenover dat van zijn concurrente. Zo kan hij rekenen op de vroegere bokskampioen Mike Tyson (50), worstelaar Hulk Hogan (63) en bassist Gene Simmons (67) van de hardrockband Kiss. Op sociale media houden de bekende supporters van Trump zich evenwel gedeisd.

Bekende Amerikanen laten weten op wie zij stemmen
Gisèle Bündchen. Foto: Photo News

Trump zegt volgens de conservatieve zender Fox News dat hij de steun heeft van footballster Tom Brady, coach Bill Belichick en topmodel Gisèle Bündchen. Maar via Instagram ontkende zij haar steun en die van Brady, aldus de concurrerende nieuwszender CNN.

Indien hij zou winnen, dan verwacht schrijfster Cornelia Funke (57) een opstand van schrijvers, intellectuelen en kunstenaars. De in Los Angeles wonende Duitse zei tegenover de Braunschweiger Zeitung: “ik reken op een geweldige weerstand. De Amerikanen zijn een rebels volk”.

Corrigeer

MEER NIEUWS