Naakte vrouwen in stemlokaal waren feministen

Twee topless feministen hebben dinsdag het stemlokaal in Manhattan (New York) bestormd waar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump later op de dag zijn stem uitbracht. Zij wilden daarmee protesteren tegen de vrouwonvriendelijke uitlatingen van de vastgoedmagnaat, zo heeft de krant Daily News bericht.

Het ging om twee activistes van de internationale vrouwenrechtenbeweging Femen. Ten aanschouwe van tientallen mensen rukten zij hun bovenkleren af en stelden zo in het zwart geverfde slogans op hun lichaam bloot.

Zo was bij de ene vrouw te lezen “Grab your balls” om aan te duiden dat de presidentskandidaat in zijn kruis moest tasten. “Hate out of my polls” of “geen haat bij mijn stem” was er op de andere vrouw te lezen. Op hun rug stond “Femen”, aldus de Britse zender ITV.

Beide vrouwen, twintigsters, scandeerden “Grab your balls, off my boobs”.

Ze slaagden erin hun stunt een halve minuut vol te houden eer de Secret Service (die presidenten en kandidaat-presidenten beschermt) en de politie hen (bedekt) de school uit escorteerden en arresteerden.

Trump heeft van het protest niets gemerkt, want hij werd slechts twee uur later verwacht.

De Femen-activistes hebben met hun acties wereldwijde bekendheid gekregen. Zo zag in 2013 de Russische president Vladimir Poetin zich in Hannover door vijf halfnaakte vrouwen bestormd. Op hun blote borsten stond “Fuck-Dictator”.

 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS