Vorstenpaar bezoekt tentoonstelling in Rumbeke Voor het eerst in Roeselare

VIDEO. Filip en Mathilde bezoeken tentoonstelling en bedanken voor de bloemen

Luc Glorieux schonk het vorstenpaar de eerste exemplaren van zijn boek over Albert I in de Eerste Wereldoorlog. Foto: sbr

Roeselare -

Door de terreurdreiging werd het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde eerder dit jaar uitgesteld. Dinsdag kwamen ze dan uiteindelijk toch de tentoonstelling ‘Koning Albert I en de Grote Oorlog’ bezoeken in het kasteel van Rumbeke.

Roeselare kreeg dinsdag voor het eerst de eer om koning Filip en koningin Mathilde te ontvangen. Het bezoek was eerder dit jaar uitgesteld door de aanslagen in Brussel. Ze bezochten de tentoonstelling Koning Albert I en de Grote Oorlog in het kasteel van Rumbeke, over de rol van Koning Albert I en het Belgisch leger tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Kasteelheer Luc Glorieux, burgemeester Kris Declercq en provinciegouverneur Carl Decaluwé wachtten het koningspaar op. Glorieux verzorgde de rondleiding door zijn tentoonstelling. “De vorsten waren gefascineerd door de vele items die ze gezien hebben. Ze kregen foto's te zien van hun familie die ze zelf nog nooit eerder zagen.”

 

Dank u voor die mooie bloemen. ?? #todaysoffice #hetnieuwsblad #igroeselare

Een video die is geplaatst door Marlies Maddens (@marliesmaddens) op

Corrigeer

NIEUWS