Naast bier ook eigen thee voor Sint en Zwarte Piet én veiling voor het goede doel

Naast bier ook eigen thee voor Sint en Zwarte Piet én veiling voor het goede doel

Dirk Van de Merckt, Gerrit Heirbaut, Els Spandel en Bram Lanoye met de speciale bieren en theeën voor de sinterklaasperiode. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Sinterklaas en Zwarte Piet hebben voortaan niet alleen hun eigen bier maar ook hun eigen thee, die vanaf 12 november geserveerd wordt in vijftien Sint-Niklase horecazaken. Maar vanavond is er eerst een bijzondere Sintveiling voor het goede doel.

Sint-Maarten is nog op komst, dus het duurt nog tot zondag vooraleer Sinterklaas weer zijn entree kan maken in zijn thuisstad. Zijn favoriete bier staat intussen wel al koud. En voortaan is er ook een Sint- en Zwarte Pietthee.

“We hebben twee verschillende blends. De Zwarte Pietthee is heel krachtig en ideaal om de dag mee te beginnen, want die geeft meteen een boost. De thee smaakt naar chocolade, maar heeft ook een toets van kaneel. De Sintthee, gemaakt van witte thee, is subtieler. Die drink je de hele dag door en de thee is ook heel geschikt voor 's avonds, wegens het rustgevende karakter. De Sintthee smaakt naar sinaasappelen en kaneel, heel passend voor Sinterklaas dus”, verklappen Els Spandel en Gerrit Heirbaut van het Sint-Niklase ReleaseTea, dat de twee blends ontwikkelde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio