Video met "bewijs voor stemfraude" gaat viraal

Een video van Twittergebruiker @Lordaedonis is al tienduizenden keren gedeeld op social media. De twaalf seconden durende video zou hét bewijs leveren dat de verkiezingen vervalst zijn. Al zijn de beelden waarschijnlijk vals.

"Ik had al gehoord dat er iets aan de gang was", aldus de wel erg actieve twitteraar @Lordaedonis in de loop van de nacht. Hij ging stemmen in Philadelphia. "En toen ging ik het stemhokje in en kon ik niet op Trump stemmen. De computer liet het me niet toe." Hij staafde zijn beweringen met een video van twaalf seconden waarop te zien is hoe hij op het vakje van Trump duwt, maar de computer toch Clinton aanduidt.

De situatie werd volgens de jongemann wel opgelost nadat hij hulp had gevraagd aan een van de verkiezingsmedewerkers, "maar wel pas nadat die op twee à drie knoppen geduwd had".

Volgens een verkiezingsexpert gaat het helemaal niet om fraude. "Als je eerst per ongeluk op een verkeerde kandidaat hebt geduwd, moet je die kandidaat eerst ontselecteren", luidt het. "Dat was hier niet gebeurd."

Corrigeer

MEER NIEUWS