Het antwoord: Neen

Kan Hillary Clinton dit nog goedmaken?

Kan Hillary Clinton dit nog goedmaken?

Supporters van Hillary Clinton kunnen de verkiezingsresultaten niet geloven. Foto: REUTERS

Tot gisteren was ze de topfavoriete om de presidentsverkiezingen te winnen, maar eigenlijk kan Hillary Clinton de presidentsverkiezingen niet meer winnen. Het is nog niet officieel, maar dankzij een paar belangrijke overwinningen in 'swing states' is het alleen nog wachten tot Donald Trump officieel tot president uitgeroepen wordt.

VOLG DE VERKIEZINGEN HIER LIVE

Florida, Ohio, North Carolina, Iowa, Pennsylvania... De ene na de andere ‘swing state’ ging de voorbije uren naar Donald Trump, waardoor de Republikein steeds dichter bij de 270 kiesmannen - én dus de overwinning - komt. 

Om toch nog te winnen moest De Democrate de 'swing states' Pennsylvania, Michigan en Wisconsin sowieso winnen wilde ze nog aan de nodige 270 kiesmannen kunnen raken. Rond 7.45 uur raakte echter bekend dat Pennsylvania (goed voor 20 kiesmannen) en ook Alaska (zoals verwacht) naar Trump gingen. Daardoor zit de Republikein nu op 267 kiesmannen. Rekening houdende met een aantal 'Republikeinse' staten die er nog bijgeteld moeten worden, is de overwinning dus zo goed als zeker.

Rond 7.45 uur stond Trump ook nog voor in Michigan (48,3% vs 46% met 85 procent van de stemmen geteld) en in Wisconsin (48,9% vs 45,8% met 89 procent van de stemmen geteld).

Corrigeer

MEER NIEUWS