Zo legt Trump iedere ochtend zijn kapsel in de plooi

Zo legt Trump iedere ochtend zijn kapsel in de plooi

Foto: Jolien Luyten

Het is geen toupetje, het is ook geen ingeplant haar. Het kapsel van Trump is een geval apart. De echte Trump-fan die hetzelfde kapsel wil als de nieuwe president neemt deze tekening met gebruiksaanwijzing misschien best even mee naar de kapper.

De nieuwe president is jarenlang opgevoerd als een boegbeeld van het legioen kalende mannen die hun haar over hun glanzende schedel kammen om hun beginnende kaalheid te verstoppen. Zelf vindt hij zijn kapsel helemaal niet lelijk, zo zei hij wanneer hem daar tijdens de kiescampagne naar gevraagd werd. Hij beweert ook geen moeite te hebben met kaal worden. Toch doet hij er alles aan om het te verbergen waardoor zijn haardos er een beetje uitziet als een vogelnest, als een drol of het kapsel van Frankenstein lijkt. Zelfs kan hij daar om lachen.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk met dat kapsel van de nieuwe president? Om te beginnen: vergeet alle theorieën over pruiken of haarimplantaten. Het haar van Trump is echt, al lijkt het misschien niet zo. Volgens Amerikaanse kappers zou zijn coupe het gevolg zijn van een mislukte experimentele haartransplantatie. Hij zou behandeld zijn met de flaptechniek die begin jaren ‘90 werd toegepast maar die intussen compleet achterhaald is. Maar Trump ontkent dat dus “Mijn haar is puur natuur”, klinkt het.

De geheim achter het Trump-kapsel, dat allicht niet meteen op grote schaal zal gekopieerd worden tenzij met carnaval, is dat hij zijn haar iedere ochtend wast met Head & Shoulders, een shampoo tegen haarroos. Daarna laat hij het op natuurlijke wijze drogen terwijl hij de kranten doorneemt.

Pas dan begint hij aan de ‘afwerking’. Met een krachtige haardroger droogt hij zijn haar eerst naar voor. Het hangt dan voor zijn ogen, tot voorbij zijn neus. Om het vervolgens naar achter te plappen vanaf het voorhoofd. Een beetje zoals Wilma Flinstone dat destijds deed. Maar zij leefde natuurlijk wel in een ander tijdperk. Daarna föhnt hij de zijkanten naar achter . Net als koningin Fabiola destijds, gebruikt hij iedere keer een volledige bus haarlak om alles netjes op zijn plaats te houden en de dag door te komen.

Corrigeer

MEER NIEUWS