Ish ziet in Trumps overwinning een les voor ons

Ish ziet in Trumps overwinning een les voor ons

Een van de bevolkingsgroepen die Donald Trump in zijn uitspraken graag als schietschijf gebruikt, zijn de moslims. Het is dan ook niet verwonderlijk dat danser Ish Ait Hamou de overwinning van Trump als een nederlaag beschouwt. Hij houdt zijn hart vast. Maar onze politici en ook wij als kiezers kunnen hier lessen uit trekken, zo schrijft Ish in een blog op zijn Facebookpagina.

“Donald Trump is verkozen tot de 45ste president van de Verenigde Staten. Zijn wansmakelijke uitspraken en angstaanjagende visie werden beloond met één van de allerhoogste posities in onze huidige wereld. Het is afwachten wat hij er nu mee gaat doen. Hij ging wel de nederige kant op tijdens zijn overwinningsspeech maar ik hou alvast mijn hart vast.

Hoe leg je dat uit? Wiens fout is dit? De antwoorden lopen uit elkaar. De media, de kiezers zelf, een gebrek aan educatie, een verkiesstelsel dat helemaal gebroken is, de oudere generatie die net zoals voor Brexit een verschillende keuze maakte dan de jongere generatie ... Ik hoop alleen dat onze politici inzien dat zij zelf ook deel uitmaken van het probleem. Er heerst een groot gebrek aan vertrouwen in het politiek stelsel. En als een onwetend mens het niet meer zit zitten en er helemaal niet meer in gelooft, kiest hij voor iets nieuws. Hoe gek, risicovol en onwaarschijnlijk dit alternatief ook is. En Trump is iets nieuws, zelfs een fenomeen.

Het is dus hoog tijd dat politici naar de burger luisteren, want wie zich uitgesloten voelt, zal vroeg of laat wraak willen nemen. Er is niet alleen VOOR Trump gestemd maar ook TEGEN Hillary Clinton.

Politiek is een complex gegeven en mensen zijn nog complexer. Dus heren en dames politici en burgers: praat over politiek, stel er vragen over en begin vandaag aan de voorbereiding. Als het in Frankrijk regent, druppelt het hier, zegt men. wel, als het in Amerika waait, komt de tornado onze kant uit.

Dus: educatie! Sensibiliseer je kinderen, familieleden, buren, vrienden. Toon interesse voor politiek en praat er over. Het is nodig. Binnenkort trekken ook wij richting stembus. We zullen niet alleen een golf van extreem rechts moeten tegenhouden maar ook een duidelijk signaal geven aan ons politieke establishment .

Of je nu gelooft in verkiezingen of niet: doe er iets mee, want anders...doet iemand anders het voor je.”

Corrigeer

MEER NIEUWS