World Tour heeft goed nieuws voor Cavendish en Sagan

World Tour heeft goed nieuws voor Cavendish en Sagan

Foto: pn

Het aantal WorldTourploegen voor volgend jaar en ook in 2018 blijft behouden op 18. Dat is dinsdag beslist door de Conseil du Cyclisme Professionnel. Dat betekent onder meer dat Mark Cavendish en zijn ploegmaats van Dimension Data op beide oren mogen slapen. Het Zuid-Afrikaanse team eindigde de World Tour 2016 als laatste en werd dus bedreigd met een verbanning naar een lagere klasse. Het akkoord is ook goed nieuws voor Bora-Hansgrohe van wereldkampioen Peter Sagan en Bahrein-Merida van Vincenzo Nibali, die na goedkeuring door de licentiecommissie geruisloos de plaatsen van Team Tinkoff en IAM Cycling kunnen innemen.

De ploegen haalden hun slag thuis door toelatingsrecht te verkrijgen voor de nieuwe WorldTourwedstrijden zoals de Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Voor die koersen zijn ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen – dat behoort tot de oude World Tour – niet aan startrecht gebonden. De WorldTourploegen mógen dus maar móeten niet starten in de Omloop Het Nieuwsblad.

Er waren tien nieuwe WorldTourproeven, maar nu zijn er – na de toevoeging door de UCI van de Ronde van Guangxi – ineens elf. De nieuwe WorldTour-wedstrijden (waaronder de Cadel Evans Classic en de Strade Bianche) hebben een licentie voor drie jaar.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.