Verdediger reageert teleurgesteld

Vertonghen na kritiek: “Misschien zaten we al met zondag in ons hoofd”

Vertonghen na kritiek: “Misschien zaten we al met zondag in ons hoofd”

Foto: Photo News

“Ik ben teleurgesteld over het resultaat en de manier waarop”, vertelde Jan Vertonghen na zijn terugkeer naar de Amsterdam ArenA. Het leverde voor de rust slechts een 1-1-gelijkspel op na een strafschopovertreding van... Vertonghen.

Er was na afloop wel wat kritiek op de defensie, die niet altijd een secure indruk gaf. “Na rust ging het wel iets beter, maar het vele schuiven met de nieuwe jongens en het nieuwe systeem vergde wat aanpassing”, aldus Vertonghen. “Vooral de kwaliteit van de passing liet te wensen over, al had dat niks te maken met dat experiment. Misschien zaten we onbewust al met die belangrijke kwalificatiematch van zondag (tegen Estland, nvdr) in ons hoofd.”

De verdediger van Tottenham maakte geen goede beurt door de strafschop te veroorzaken waaruit de Nederlanders konden scoren. “Voordien gebeurde er achterin ook al een foutje, maar dat dit dan nog eens gebeurde was wel jammer”, zei de ex-Ajacied. “De ref kon zeker een penalty geven, het zag er niet goed uit. Gelukkig was het maar een vriendenmatch.”

Net voor de aftrap zag Vertonghen ook nog Vincent Kompany uitvallen. “Kompany is mentaal één van de sterksten uit de groep. Maar dit is een geweldige teleurstelling voor hem en ik vermoed dat hij er zondag niet bij zal zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.