Basketbal2de landelijke vrouwenTigers Evergem - Jolien De Wyn hoopt met Tigers Evergem haar ex-team Basket Meetjesland te verschalken

“Speciale match voor mij”

“Speciale match voor mij”

Jolien De Wyn: “We hebben een jonge ploeg, maar dat hoeft geen nadeel te zijn in dit burenduel.” Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

In tweede landelijke staat dit weekend het streekduel tussen Tigers Evergem en Basket Meetjesland op het programma. Evergem maakt zich sterk omdat het thuis speelt, maar Meetjesland won tot dusver twee wedstrijden meer en start bijgevolg als favoriet.

Voor Jolien De Wyn van Tigers Evergem betekent deze derby meteen ook het weerzien met haar ex-ploeg. Ze wikt en weegt de kwaliteiten van beide teams.

Jolien De Wyn: “Elke wedstrijd is moeilijk voor ons. We halen drie op tien, we beseffen dat we hard zullen moeten werken om onszelf de nodige rust in de rangschikking te verschaffen. We hebben een heel jonge ploeg, die op het vlak van ervaring schril afsteekt tegen die van Meetjesland. Daar hebben ze een aantal goeie speelsters met heel wat jaren op de teller, al hoeft dat voor ons niet noodzakelijk een nadeel te zijn.”

Schuilen er voor jullie geen mogelijkheden in het feit dat de kern van Meetjesland wat smal uitvalt?

“Het is gevaarlijk om mij daarover op voorhand uit te spreken. Er gaan geruchten dat Rowena Tack geblesseerd zou zijn, maar daar kregen we vooralsnog geen officiële bevestiging van. Sowieso verwacht ik zondag een tegenstander die heel sterk voor de dag zal komen.”

Voor jou wordt het extra speciaal tegen de ploeg, waar je het leeuwendeel van je carrière voor speelde?

“Ik genoot er inderdaad mijn jeugdopleiding. Daarna beproefde ik even mijn geluk bij Tigers, om het jaar daarop naar de stal terug te keren. Na één seizoen in Eeklo maakte ik echter de omgekeerde beweging, en probeer ik nu dus opnieuw het beste van mezelf te geven voor Evergem. Ik ben trouwens niet de enige met een verleden bij Meetjesland. Ook Amke Paelinck, Aurelie De Baeremaeker en Justine De Paepe waren ooit bij onze opponent actief.”

Jouw plan om ook voor de B-ploeg uit te komen is bij deze volledig van de baan?

“Voor aanvang van het seizoen leefde inderdaad de intentie om vooral in eerste provinciale te spelen. Intussen is deze intentie opnieuw gewijzigd, al voel ik dat het op jongere leeftijd toch allemaal net iets vlotter liep.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio