Thorgan Hazard eerlijk over transfer naar Chelsea: “Het hielp dat Eden er had getekend”

© Geert Van de Velde

Primeur afgelopen woensdag: in de interland in en tegen Nederland stonden de broers Eden en Thorgan Hazard voor het eerst samen bij de Rode Duivels. De weg van de 23-jarige Thorgan ging niet altijd op rozen, maar bij Mönchengladbach speelt hij zich steeds nadrukkelijker in de kijker. Ons wekelijks voetbalmagazine Fan zocht hem op voor een openhartig gesprek.

maj

Over zijn transfer naar Chelsea, waar hij op hetzelfde moment als broer Eden arriveerde, maar waar hij nooit speelde. Waarom de Londenaars hem namen?

“Omdat ik potentieel had getoond en een goede speler was? En iedereen weet dat het hielp dat Eden ginds had getekend. Maar het is nu ook niet zo dat ze blind alle broers aanpakken, hé. De broer van Lampard, of de broer van Terry, die hebben niet bij Chelsea gespeeld. Ze geloofden wel in me en hebben toch iets betaald aan Lens (500,000 euro, nvdr.). En je moet hen gelijk geven. Ik leg niet hetzelfde traject af als Eden, maar beetje bij beetje word ik beter.”

Over anderhalve week sta je opnieuw tegen Kevin De Bruyne. Hij is, net als jij, ooit eigendom geweest van Chelsea. De Bruyne kreeg er heel even zijn kans, jij nooit. Terecht?

“Toen ik bij Chelsea tekende, wist ik dat ik daar niet zou blijven. Het was een mooie kans om bij zo’n grote club te kunnen tekenen, maar ik wist dat ik moest spelen om me te kunnen tonen. Ze houden ervan om spelers jong te kopen en die langzaam klaar te stomen. Alle jongeren, zoals Kevin maar ook Charly Musonda en Romelu Lukaku, werden uitgeleend. Op die leeftijd heb je nood aan speelminuten. Misschien dat Chelsea nu wel de indruk heeft dat het De Bruyne en Lukaku meer kansen had moeten geven, ik weet het niet.”

Wat u dit weekend nog in Fan leest, gratis bij uw weekendkrant en online op Nieuwsblad.be/digikrant:

- Estland-spits Ojamaa is klaar voor de Rode Duivels: “Ik wil Jan Vertonghen opeten”

- 125 jaar Club Brugge: een lijvig én eigenzinnig ABC van de landskampioen

- De analyse van Youri Mulder-Gezocht en gevonden: Christian Wilhelmsson

- En nog veel, veel meer

© Geert Van de Velde

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen